Pasta de full amb porros i cansalada

Ingredients

  • 6 Porros grossos
  • 150 ml de nata líquida
  • 2 Rovells d'ou
  • 130 g de Mantega
  • 2 fulles de pasta de full rectangulars.
  • Nou moscada
  • 2 talls de cansalada viada.
  • 3 cullerades de farina.
  • Sal i pebre negre.

6 racions

Elaboració

Després de netejar els porros, els tallem a trossos petits utilitzant la part blanca i la part verda més tendre.
En un wok o paella grossa i fonda, hi posem dues cullerades d'oli i la mantega, i sofregim el porro fins que estigui ben cuit (entre 25 i 30 minuts), salpimentem amb sal i pebre, i quan falti poc per estar cuit, hi afegim 3 cullerades de farina, i deixem un parell de minuts remenant constantment.
Afegim la nata líquida i ratllem nou moscada al gust, barrejant bé, fins que quedi una massa homogènia.
Tallem a trossos petits els talls de cansalada, i els fregim en una paella amb una mica d'oli.
Barregem bé el porro amb la cansalada, i deixem reposar una mica perquè quedi consistent. Mentre, estirem en una safata de forn rectangular o quadrada, sobre paper sulfuritzat, una de les fulles de pasta de full, adaptant-la al diàmetre de la safata.
Omplim per sobre la barreja que hem preparat, deixant dos centímetres a tot el contorn sense omplir.
Batem el rovell dels dos ous, i amb un pinzell de cuina, pintem aquests dos centímetres que hem deixat sense.
Estirem l'altre fulla de pasta de full, i la tallem a tires llargues, més o menys iguales. Les anem creuant per sobre la barreja, enganxant les puntes dins l'espai que hem pintat de rovell d'ou, fent un enreixat.
Amb la resta de rovell d'ou, pintem tot, pasta de full i la barreja que es veu a través de l'enreixat.
Precalentem el forn a 200 graus, i ho coem durant 30 minuts (més o menys) fins que veiem que la pasta de full està ben dorada i cuita.
Es pot menjar calent o fred.

1h 15min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3417 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: