Coca de trempó

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Illes balears
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Una tassa de cafè d'oli d'oliva
  • Un tassa de cafè d'aigua + i dit més (per desfer el llevat de forner)
  • 1 Ou
  • Més o menys 1/2 kg de farina de força (o normal afegint sal).
  • 4 Pebrots verds
  • 1 Ceba mitjana
  • 2 alls
  • 2 Tomàquets d'amanir consistents, però madurs.
  • Unes tires de cansalada viada d'un gruix de mig dit
  • Sobrassada de Mallorca (millor si és de porc negre).
  • Sal
  • Pebre negre i pebre vermell.
  • Llevat de forner un quadrat de 25 g.

9 racions

Utensilis

Una safata de forn. Opcional batedora de varetes.

Elaboració

Barrejem en un bol, l'oli, l'aigua (reservant una mica per desfer el llevat de forner), un ou sencer, desfem el llevat de forner amb l'aigua que hem separat, i anem afegint farina i ho barrejem bé, a mà o amb la batedora de varetes. S'ha d'afegir tot la farina que es begui el liquit, fins que ja no s'engantxi als dits, i quedi una bola compacte. Més o menys és entre 500 i 550 gr.
Es tapa el bol i es deixa "tovar" (fermentar) una hora (perquè la massa es dupliqui). Mentres s'està tovant, tallem els pebrots, la ceba i els tomàquets i els alls a trossets petits, i eliminem bé el suc que queda de tallar els tomàquets, fins que estiguin ben escorreguts.Ho "trempem" (amanim) bé amb oli i sal, pebre negre i pebre vermell dolç, remenant-t'ho bé. Quan la massa estigui tovada, la estirem bé dins una safata estandar de forn, i en funció dels gustos de cadescú, es pot fer més gruixuda o mes primeta. Tirem per sobre la barreja de les verdures tallades amb la mà, que quedin ben repartides. A cada ració que calculem, hi afegim un troç petit de carnsalada viada i una miqueta de sobrassada. Afegim per sobre un raig d'oli. Mentres fem tot això posem el forn a precalentar a 180 graus. Ho posem uns 15 minuts al forn a la posició _ (sols la part de sota), i un cop transcorreguts, ho posem a la posició = (dalt i baix). Segons el forn pot variar 5 minuts més o menys.

2h

Notes

Surten de cada safata unes 9 racions normals. Com a variant, per qui li agradi un gust diferent, a mi m'agrada afegir unes gotes de vinagre de mòdena, molt poquet. És una variant del típic "trempó" mallorquí, que porta els mateixos ingredients, però que es menja en cru. És un plat aconsellat per la primavera/estiu. Aquesta massa és pot fer servir també per preparar pizzes.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1815 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Quim Lleonart diu:
Amic Joan, desitjo que passis un bon dia de Sant Joan. Rep una abraçada. Quim Lleonart.
Joan Cirera diu:
Moltes gràcies amic Quim, perdona que no t'hagi constestat abans, pero he estat aquests dies fora.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!