Favetes i popets, ofegats amb allioli

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un quilo de pops congelats 40/60
  • 600 grams de faves congelades, tipus "babi"
  • Allioli fet a mà [Veure recepta]
  • Sal
  • Aigua
  • Una branca d'api
  • Mitja ceba pelada
  • Un all pelat
  • Oli d'oliva
  • Dos rovells d'ou
  • Una fulla de llorer

5 racions

Utensilis

Un morter amb la seva mà
Una cassola metàl·lica fonda amb tapa
Una escorredora
Una bossa per verdures
Un bol de vidre gran
Una aranya de filferro

Elaboració

Primerament, posem en el foc una cassola amb aigua, i tot seguit, agafem una bossa de fil, i hi posem: el llorer, l'api, la ceba pelada, la lliguem i la posem a la cassola amb l'aigua.
Seguidament, hi posem un pessic de sal, i les faves a foc mitjà, i deixem que coguin fins que estiguin cuites, i amb l'aranya de filferro les traiem i les reservem en un bol de vidre.
A la mateixa cassola i amb el mateix brou, posem a coure els pops, fins que veiem que ja són cuits, i tot seguit, traiem la bossa de les verdures, deixem un dit del brou, i la resta la desestimem.
A part, fem l'allioli com explico a la meva recepta, i quan ja tinguem fet la quantitat de mig morter, el posem dintre de la cassola juntament amb els pops i les faves.
Per acabar la recepta, tapem la cassola, apaguem el foc, i amb l'ajuda de les nanses hi donem unes sacsejades, fins que tot el contingut és ben barrejat, i ja ho tenim a punt per servir-ho a taula cadascú, en el seu plat.

1h 30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2578 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Desada com a favorita per:

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: