Coca de llavaneres

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Maresme
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 Fulla de pasta de full
  • 4 ous
  • Sucre
  • 4O grams de Maizena
  • Pinyons
  • Llimona
  • Canyella en branca
  • 3/4 de litre de llet sencera (si és fresca millor).

4 racions

Elaboració

En primer lloc, estirem la pasta de full entre dos fulls de paper del que posem al forn, amb un rodet, aprimant-la i donant-li una forma rectangular. Tallem dos trossos de la massa de mides iguals rectangulars, procurant que els costats quedin rectes. Punxem un rectangle amb un forquilla de dalt a baix. Batem un ou i amb un pinzell, mullem la part interior del rectangle preparat, untant 1 cm per tot el perímetre. Tot seguit omplim amb un bon gruix de crema pastissera aquest rectangle, procurant que la crema no toqui on em pintat d'ou. Tot seguit agafem l'altre rectangle, i també el punxem amb un forquilla de dalt a baix, i el col·loquem a sobre de l'altre part on hem posat la crema. Unim els costats dels rectangles prement amb els dits, i amb unes tisores tancades, fem ratlletes per tot el perímetre unint més les dues parts de la massa, i fent els talls característics de la coca de Llavaneres. Tot seguit amb la resta de l'ou que hem fet servir abans, pintem tota la coca, ben untada. Posem pinyons per damunt, cobrint-t'ho bé, la quantitat anirà en funció de l'allargada de la coca, uns 50 grams aproximadament. A continuació agafem sucre, i l'anem tirant per sobre, fins que quedi ben cobert, que es vegi blanca per tots costats, això li donarà aquest cruixent tan característic d'aquesta coca. Ho posem al forn,a 180 graus, només amb el ventilador a la part de sota, entre 25 i 30 minuts.
Per fer la crema pastissera:Barregem el sucre amb els rovells d'ou, posem la llet al foc i hi afegim el sucre amb l'ou, la pell d'una llimona i un parell de branques de canyella. Ho fem arribar a ebullició i ho traiem del foc. Un cop estigui la llet reposada, ho tornem a posar al foc, tot afegint-t'hi la Maizena, i sense parar de remenar fins que la crema quedi espessa i consistent.

1h


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1775 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: