Pollastre amb escamarlans
Ingredients
- Un pollastre de pagès tallat a octaus
- 12 escamarlans
- 3 tomàquets ratllats
- 2 cebes trinxades
- 1 raig de conyac
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- Farina
- Aigua bona
Per la picada:
- 2 Galetes tipus Maria
- 2 grans d'all
- Julivert
- Un rajolí de vi ranci
- Un grapat d'ametlles torrades
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Salpebrar, enfarinar i enrossir els trossos de pollastre en una cassola amb l'oli d'oliva, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fregir els escamarlans, treure'ls i reservar-los.
En el mateix oli fer el sofregit amb la ceba i el tomàquet.
Incorporar el pollastre i flamejar amb el conyac i un vol apagat cobrir amb aigua.
Deixar coure fins que el tinguem tobet o al gust de cadascú.
10 minuts abans d'apagar el foc, afegir els escamarlans i la picada deixatada amb el suc del pollastre. Sacsejar la cassola a fi de que quedi tot fusionat.
														
 1h 10min
 1h 10min 
Notes
Aquesta recepta amb petites variaciones figura dins de la candidatura "cuina catalana patrimoni de la humanitat" i dins del programa apadrina una recepta a www.cuinacatalana.cat
VARIACIONS:
Es pot afegir mitja presa de xocolata negra a la picada 
Es pot fer amb gambes, llagostins o llagosta
Es pot fer amb conill en lloc de pollastre
Es pot fer amb peus de porc amb lloc d'escamarlans (un altre plat molt sofisticat)
 Etiquetes: 
						Pollastre amb escamarlans
 
						Etiquetes: 
						Pollastre amb escamarlans  						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 2312 visites.
 2312 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						 primavera
 primavera tardor
 tardor hivern
 hivern
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									 Rafel verdaguer
 Rafel verdaguer![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 
  Peixos i mariscos
 Peixos i mariscos Carns
 Carns 
  
  
 
 Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes Postres i dolços
 Postres i dolços Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Entrepà
 Entrepà



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram