Crema de llimona amb illa flotant

Ingredients

  • Per la crema
  • 45 gs de mantega
  • 3 llimones (el suc)
  • 1 llimona (la ratlladura)
  • 250 gs de sucre
  • 3 ous
  • Per a les illes
  • 4 clares d'ou
  • Sal
  • 25 gs de sucre

4 racions

Elaboració

Primer preparem la crema fonent la mantega en un cassó sense deixar que cogui, afegim el suc i la ratlladura de llimona, després el sucre i per últim, els ous batuts. Possem el cassó al bany maria, amb l'aigua ja calenta i remenem sense parar durant 15 minuts amb una cullera de fusta.
Quan la crema hagi espessit, la separem del foc i la posem en un bol de porcelana i la reservem en lloc fresc, peró no a la nevera.
Batem les clares a punt de neu consistens amb un pessic de sal, i quan hagi pujat bé, afegim el sucre i seguim baten una mica més.
Posem abundant aigua a bullir, en una cassola i amb ajuda d'una cullera gran, tirem porcions de clara d'ou en l'aigua.
Les coem durant 15 segons els donem la volta i les deixem altres 15 segons i després les escorrem sobre un paper absorbent.
Repartim la crema en bols de cerámica o vidre, adornant amb les illes de clara d'ou. Les servim a temperatura ambient

30min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

718 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: