Carxofes Farcides
Categoria:
Llegums i verdures
Típica de: Montsia
Estació: tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 6 carxofes grans
- 150 gs de pernil cuit
- 1 ou
- 100gs de formatge gruyére rallat
- 150 gs de cansalada magre
- Mantega
- Oli
- 1 llimona, julivert
- Sal
- Pebre
6 racions
Elaboració
Aplanar lleugerament la base, tallar les tiges i llevar-los les fulles més grans. posar-les en aigua amb llimona. Picar el pernil i la cansalada.
Barrejar-ho amb el gruyére rallat, el rovell d'ou una mica de julivert picat i oli suficient per travar bé tot.
Condimentar amb sal i pebre. Omplir les carxofes amb aquesta pasta, despres de escórrer-les. Posar les carxofes en una cassola i tirar aigua fins a la meitat. Afegir una cullerada d'oli, una fulla de llorer, farigola un pessic de sal i pebre. Coure durant una hora a foc mitja, ruixar de tant en tant les carxofes amb el suc.
Retirar la tapa de la cassola cap a la fi de la cocció perque es redueixi gairebé completament el suc i les possem al forn a gratinar la part superior de les carxofes.
Servir en una font calenta i ruixar amb el suc de la cocció
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
890 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola,Sra Gloria , el ous es possen al començar amb el sucre i la mantega ? i junt amb les clares , o per separat Grácies
Gràcies a tu , per llegir-les i provar-les
Amiga Enriqueta, en compte de espinancs, es pot fer amb un altra verdura ?. Els espinacs no em senten bé
Amic Joan ¿que son les cervelas salutaçions
Fa molt de goig, te de esta bonissim