Rovellons en escabetx

Una forma de conservar els rovellons amb aquest tipus de confitat en una base de vinagre, espècies i sal. Per poder gaudir-los tot l'any.

Categoria:
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 200 gr. de rovellons
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 api
  • 2 grills d'all
  • Llorer, farigola i romaní
  • 1/4 l. d'oli d'oliva
  • 125 ml. de vinagre de poma
  • 125 ml. de vi blanc
  • 10 gr. de sucre
  • Sal, claus d'olor i grans de pebre

Elaboració

Netejarem els rovellons amb aigua abundant per tal d'eliminar-ne la terra que desprès es molt molesta de trobar en boca i els escaldem.
Posarem en una cassola una mica d'oli amb la ceba, la pastanaga i l'api tallat a la juliana, el pebre, el romaní, la farigola i el llorer.
Hi afegim els rovellons escaldats i l'all, i ho deixem coure uns 5 minuts.
Passat aquest temps afegim el vinagre de poma i el vi. Ho mantindrem uns minuts més al foc perquè evapori i ho retirarem.
Encara en calent i afegim la resta d'oli en cru i deixem reposar unes 48 hores.
Un cop ja fred es mantindrà en conserva, i en podrem gaudir tot l'any.

20min


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

337 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de gener:

Arròs amb bacallà
Arròs amb bacallà
Arrossos i pastes
Escarola amb romesco i bacallà
Escarola amb romesco i bacallà
Amanides i plats freds
Escalivada amb ganyims  i anxoves
Escalivada amb ganyims i anxoves
Amanides i plats freds Amanida
Xoriç a la sidra
Xoriç a la sidra
Carns Aperitiu
Tortell de Reis
Tortell de Reis
Postres i dolços Coca

Veure receptes de gener i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: