Mona de Pasqua tradicional

Categoria:
Tipus de plat:
Típica de: Delta d'el ebre
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 l d'oli d'oliva
  • 10 ous
  • 250 ml d'aigua
  • 250 ml de llet
  • 500 gs de sucre
  • 100 gs de llevadura prensada
  • Pell de llimona ratllada
  • Un polsim de sal
  • Farina de força
  • Cabell d'angel
  • Ou per pintar
  • Ous per decorar
  • Anissets

Utensilis

1 corró, 1 pinzell per a pintat la pasta, 1 flassada per a donar calentor a la massa

Elaboració

En un recipient gran, batem els ous amb el sucre. Afegim l'oli i barregem bé
incorporem la pell de llimona ratllada. Esmicolem la llevadura de pastilla i
la dissolem amb una mica d'aigua infusionada amb matafaluga (que estigui tebia
no calenta)la afegim a la barreja amb la resta de d'aigua i la llet infusionada.
Tirem un polsim de sal a la farina i l'anem incorporant poc a poc a la barretja.
Anem treballant fins que la massa comenci agafar consistencia. Quan comença a tindre
una mica de cos, l'aboquem damunt del pedris i la treballem fins que no se enganxi
a les mans. Hem de treballar-la una bona estona,amassant-la energicament, com més
treballada estigui, més elàstica quedarà d'aquesta manera un cop cuites quedaran
mes toves.
Quan la massa estigui a punt, farem una bola i l'embolicarem amb un llençol o flassada
la deixa-rem reposar entre vuit i nou hores a un recipient prou gran per a que la massa
tingui lloc per augmentar, una mica més del doble, sempre ben tapada.
Per fer la mona agafarem porcions de pasta i fer tires llargues d'uns 15 cm d'ample
depen del grossa que es vulgue fer, (la pasta la estirarem amb l'ajuda d'un corró
posar el cabell d'àngel damunt i farcint en forma de caneló, enrotllar fins que quedi
tancada.Posar a una safata de forn i donar-li la forma de rodona ovalada després la
pintem amb l'ou batut. Posar a un extrem, o als dos un ou dur i subjectar-lo amb dues
tires en forma de creu fetes amb la mateixa pasta i decorarem amb els anissetes de
colors. Posarem al forn (prèviament escalfat)a 150/160º depenent del forn fins que
la mona estigui daurada

Notes

l'aigua i la llet s'infusionen amb matafaluga i saliandra.La recepta que em demanem que revisi, es per fer moltes mones, farinoses, panets etc, ja que entren en aquestes mides uns tres Kgs de farina, si sen vol fer menys se posa
la mitat del ingredients,jo per exemple he fet la mitat de la mitat o sigui he posat tres ous,i un 1/4 oli, a les
hores en fas meyns, la farina la que entri, tam-be es pot posar aigua en contes de llet, aixó a cada poble es fa
d'una manera diferent espero haver-ho aclarit, jo vaig posar les mides del forn que em van donar


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1392 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Fernanda Bausili diu:
Havere,em demanen que revise la recepta de la mona de Pascua, jo de tants ous no he fet mai perqué surt molta pasta i és per fer moltes mones pa dormint etc pero he preguntat a la panaderia i m'han dit que depén si la farina la compres a la fleca o al súper doncs és diferent, pero para 12 ous aproximadament és un kg i mig de farina ,aixi es que rectifico els tres kg que vaig posar


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: