Bacallà amb panses i pinyons

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 8 talls de bacallà remullat
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 25 gr. d’ametlles
  • 40 gr. de pinyons
  • 60 gr. de panses
  • Farina
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Aigua

Elaboració

Si el bacallà no està dessalat, el deixarem prèviament 24 hores en remull i li canviarem l’aigua uns tres cops. Un cop dessalat i escorregut el bacallà el tallem a quadrats i procurem treure les espines que hi pugin quedar, sempre vigilant que no es trenqui. Si queda alguna espina no patiu, no passa res.
Ara enfarinem el bacallà i el fregim en una paella amb abundant oli calent. Quan ja el tinguem ben ros, el traiem i el deixem escórrer amb una mica de paper de cuina.
A continuació posem una mica de l’oli que hem fet servir per fregir el bacallà en una cassola de fang i farem un sofregit amb la ceba pelada i tallada fineta i el tomàquet pelat i sense llavors, quan comenci a estar una mica ros afegim el bacallà, una mica d’aigua, les panses i els pinyons. Ho deixem a foc suau una mitja horeta.
Mentre es fa el bacallà amb el sofregit, fem una picada d’ametlles al nostre gust. Quan la tinguem feta, l’afegim al bacallà, tastem el punt de sal i si fon necessari rectifiquem de sal.
Ho removem una mica i si està bé de sal, el servim calent.
Per a aquesta recepta es bo fer servir el morro de bacallà també anomenat el llom, ja que es la part més gruixuda del bacallà i es molt adient per a fer aquesta recepta.

Notes

El bacallà amb panses i pinyons no només és una recepta típica de la cuina de Quaresma i Setmana Santa molt popular a Catalunya, sinó que aquest plat es remunta a l’època medieval, i en el segle XVII es comença a tenir constància escrita d’aquesta recepta i d’aquest plat.
Aquest menjar s’associava a la gent del món rural i a nòmada, ja que el bacallà era un ingredient molt barat que la gent rica no menjava.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7680 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: