Bacallà amb panses i pinyons

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 8 talls de bacallà remullat
  • 1 ceba
  • 2 tomàquets madurs
  • 25 gr. d’ametlles
  • 40 gr. de pinyons
  • 60 gr. de panses
  • Farina
  • Oli d’oliva
  • Sal
  • Aigua

Elaboració

Si el bacallà no està dessalat, el deixarem prèviament 24 hores en remull i li canviarem l’aigua uns tres cops. Un cop dessalat i escorregut el bacallà el tallem a quadrats i procurem treure les espines que hi pugin quedar, sempre vigilant que no es trenqui. Si queda alguna espina no patiu, no passa res.
Ara enfarinem el bacallà i el fregim en una paella amb abundant oli calent. Quan ja el tinguem ben ros, el traiem i el deixem escórrer amb una mica de paper de cuina.
A continuació posem una mica de l’oli que hem fet servir per fregir el bacallà en una cassola de fang i farem un sofregit amb la ceba pelada i tallada fineta i el tomàquet pelat i sense llavors, quan comenci a estar una mica ros afegim el bacallà, una mica d’aigua, les panses i els pinyons. Ho deixem a foc suau una mitja horeta.
Mentre es fa el bacallà amb el sofregit, fem una picada d’ametlles al nostre gust. Quan la tinguem feta, l’afegim al bacallà, tastem el punt de sal i si fon necessari rectifiquem de sal.
Ho removem una mica i si està bé de sal, el servim calent.
Per a aquesta recepta es bo fer servir el morro de bacallà també anomenat el llom, ja que es la part més gruixuda del bacallà i es molt adient per a fer aquesta recepta.

Notes

El bacallà amb panses i pinyons no només és una recepta típica de la cuina de Quaresma i Setmana Santa molt popular a Catalunya, sinó que aquest plat es remunta a l’època medieval, i en el segle XVII es comença a tenir constància escrita d’aquesta recepta i d’aquest plat.
Aquest menjar s’associava a la gent del món rural i a nòmada, ja que el bacallà era un ingredient molt barat que la gent rica no menjava.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

7547 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de maig:

Crema de pastanaga
Crema de pastanaga
Sopes i cremes
Cookies de xocolata
Cookies de xocolata
Postres i dolços
Carxofes amb gambes
Carxofes amb gambes
Llegums i verdures
Saltejat de pèsols i sepia
Saltejat de pèsols i sepia
Peixos i mariscos
Ous al plat
Ous al plat
Ous i làctics
Carbonada flamande
Carbonada flamande
Carns Estofat
Orquestres
Orquestres
Amanides i plats freds Aperitiu
Filets de lluç a l'anglesa
Filets de lluç a l'anglesa
Peixos i mariscos Fritada

Veure receptes de maig i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: