Romesco

Ingredients

  • 1/2 cabeça - Alls escalivats
  • 4 - Tomàquets escalivats
  • 1 - Pebrot del romesco escaldat
  • 1/2 culleradeta - Pebre vermell dolç
  • 1 - Bitxo
  • 100 g - Ametlles torrades
  • 100 g - Avellanes torrades
  • 2 Galetes Maria

Elaboració

Poseu en una batedora els tomàquets sense pell ni llavors, els alls pelats, la carn dels pebrots, les ametlles i avellanes, el pebre vermell, el bitxo i les galetes.
Tritureu-ho tot i aneu-hi incorporant oli, un raig de vinagre, sal i pebre.

Variacions:

Els alls i els tomàquets es poden fregir en comptes d’escalivar.
En lloc de pebrot del romesco s’hi pot posar nyora.
Es pot espessir la salsa amb pa sec fregit.
S’hi pot afegir una punta d’all cru.
Es pot fer amb ametlla o avellana sola.


Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1784 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Jordi Bosch Negre diu:
M'agrada molt aquesta recepte de romesco. Tinc uns familiars que tenen un restaurant aquí el Port de Llançà i el fan de la mateixa manera. El serveixen per acompanyar peix a la planxa i mariscos bullits o a la planxa. Salutacions .
Josuè O'Donell diu:
Hola Jordi,

Ja veus que la recepta te força variacions, però com molt be dius, es ideal per acompanyar el peix.
Charo diu:
Esta també la faré estos nadals per al peix
Dolça diu:
M'agrada molt el romesco i en faig molt sovint, i com tu, hi poso pebrot de fer romesco. M'agrada molt més que la nyora.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de desembre:

Canapès de pernil amb kiwi
Canapès de pernil amb kiwi
Amanides i plats freds
Caldo de Nadal
Caldo de Nadal
Sopes i cremes
Galetes de Nadal
Galetes de Nadal
Postres i dolços Galetes
Tarta San Marcos
Tarta San Marcos
Postres i dolços

Veure receptes de desembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: