Olla aranesa

Un plat de muntanya típic de la Vall d'Aran feta a partir de productes de la terra, ideal per gaudir-lo quan les temperatures són molt baixes.

Categoria:
Dificultat: Mitjana

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 200 g - Jarret de vedella
  • 300 g - Botifarra negra
  • 150 g de cada - Orella i morro de porc
  • 2 - Ossos de vedella
  • 1/4 - Gallina
  • Ossos d'espinada salats
  • 1 - Os de pernil
  • 1/4 - Col d'hivern
  • 2 pastanagues, 1 porro i 2 patates
  • 60 g - Mongetes seques ja remullades
  • 150 g - Fideus
  • Una mica - Sagí
  • Aigua
  • 100 g - Carn magra de porc picada (per la pilota)
  • 100 g - Carn de vedella picada (per la pilota)
  • 50 g - Cansalada trinxada (per la pilota)
  • All i julivert (per la pilota)
  • Molla de pa remullada (per la pilota)
  • Ou (per la pilota)
  • Sal (per la pilota)
  • Pebre (per la pilota)
  • Farina (per la pilota)

Elaboració

Prepareu un brou amb les carns, el sagí i les mongetes..
Deixeu-lo bullir un parell d'hores.
Afegiu a l'olla la col, les pastanagues, les patates i els porros.
Feu la pilota barrrejant les carns amb l'ou, la sal, el pebre, l'all, el julivert i la molla de pa, i quan estigui consistent enfarineu-la
Al cap d’una estona hi afegiu els fideus i la pilota, i en l’últim moment la botifarra negra.

Variacions:

A la pilota, en comptes de molla de pa s'hi pot posar pa ratllat.
Es pot fregir la pilota abans d’afegir-la al caldo.
En comptes de pilota s'hi pot posar pitxana farcida: carn de xai farcida amb vedella, bolets, verdures, herbes i ous.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3859 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!