Olla aranesa
Un plat de muntanya típic de la Vall d'Aran feta a partir de productes de la terra, ideal per gaudir-lo quan les temperatures són molt baixes.
Categoria:
Carns
Dificultat: Mitjana
Ingredients
- 200 g - Jarret de vedella
- 300 g - Botifarra negra
- 150 g de cada - Orella i morro de porc
- 2 - Ossos de vedella
- 1/4 - Gallina
- Ossos d'espinada salats
- 1 - Os de pernil
- 1/4 - Col d'hivern
- 2 pastanagues, 1 porro i 2 patates
- 60 g - Mongetes seques ja remullades
- 150 g - Fideus
- Una mica - Sagí
- Aigua
- 100 g - Carn magra de porc picada (per la pilota)
- 100 g - Carn de vedella picada (per la pilota)
- 50 g - Cansalada trinxada (per la pilota)
- All i julivert (per la pilota)
- Molla de pa remullada (per la pilota)
- Ou (per la pilota)
- Sal (per la pilota)
- Pebre (per la pilota)
- Farina (per la pilota)
Elaboració
Prepareu un brou amb les carns, el sagí i les mongetes..
Deixeu-lo bullir un parell d'hores.
Afegiu a l'olla la col, les pastanagues, les patates i els porros.
Feu la pilota barrrejant les carns amb l'ou, la sal, el pebre, l'all, el julivert i la molla de pa, i quan estigui consistent enfarineu-la
Al cap d’una estona hi afegiu els fideus i la pilota, i en l’últim moment la botifarra negra.
Variacions:
A la pilota, en comptes de molla de pa s'hi pot posar pa ratllat.
Es pot fregir la pilota abans d’afegir-la al caldo.
En comptes de pilota s'hi pot posar pitxana farcida: carn de xai farcida amb vedella, bolets, verdures, herbes i ous.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
6393 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.