Carxofes amb beixamel

Categoria:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Un pot de cors de carxofa en conserva
  • Un pot petit de xampinyons laminats
  • 500 ml de llet
  • 150 g de pernil dolç
  • 60 g de formatge ratllat
  • 25 g de mantega
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva
  • 2 cullerades soperes de farina
  • 1 llimona
  • Aigua i sal

6 racions

Elaboració

S'escorren els cors de carxofa, es parteixen per la meitat i es posen en una safata pel forn amb la part tallada a dalt.
Es pica el pernil dolç i els xampinyons laminats per fer-los més petits, i es col·loca a sobre de cadascuna de les meitats de les carxofes.
Posem la beixamel al damunt de les carxofes.
Empolvorar amb formatge ratllat i posar-ho a gratinar al forn durant 15 o 20 minuts, fins que quedi daurat.

Per fer la beixamel:

Es posa la mantega i l'oli a escalfar en una paella. Quan la mantega està líquida s'afegeix la farina.
Es va remenant i s'afegeix la llet freda a poc a poc sense deixar de remenar.
Es deixa coure durant uns 6 minuts.
I es rectifica de sal.

35min

Notes

Si ho voleu coure en safates de terrissa individuals, es poden servir en la mateixa safata.


Recepta de cuina de Carxofes amb beixamel
per Josuè O'Donell

Etiquetes:     Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2603 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: