Faves amb cansalada fumada
Ingredients
- 3 kg de faves fresques
- 100 gs de cansalada fumada
- 20 gs de mantega
- I pessic de sajolida seca
- 4 cullerades de crema de llet fresca
- 2 ous
- 1/2 llimona
- 1 branqueta de julivert
- Sal, pebre
 4 racions
 4 racions
Elaboració
							Desgranar les faves; treure les pells duras.Cortar la cansalada a daus.
Posar aquests daus en un recipient, cobrir-los d'aigua freda.
Posar a bullir lentament, deixar-los 4 minuts en ebullició, després reduir el foc i deixar coure durant 6 minuts més a mig bull.
Quan els daus de cansalada estiguin blanquejats, escorreu-los.
Posar la mantega en una paella; ofegar la cansalada en la mantega calenta, remenant amb una cullera de fusta.
Posar en una olla les faves, la sajolida i la cansalada, afegir una mica de sal, cobrir amb l'aigua; les faves han de quedar totalment cobertes pel líquid, tapar l'olla, fer bullir a foc viu, després reduir el foc i deixar coure 35 minuts.
Trencar els ous separant els rovells de les clares; esprémer la mitja llimona.
Posar en un bol la crema de llet fresca, el pebre i els rovells d'ou, batre lleugerament amb una forquilla.
Retirar les faves del foc; afegir-hi la preparació anterior remenant una mica, tornar a posar l'olla al foc, molt suau i deixar coure 1 minut.
Rentar i picar el julivert, passar la font de servir per aigua molt calenta i eixugar-la.
Abocar les faves a la font, afegir una culleradeta de suc de llimona escampar-hi julivert picat.
Servir de seguida
														
 45min
  45min 
Notes
Temps de preparació 10 minuts
Es pot reemplaçar la cansalada per pernil (150 gs )en aquest cas, cal tallar-lo a daus i ofegar a la mantequilla calenta
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 1638 visites.
 1638 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    


 
 
						 tardor
 tardor hivern
 hivern
 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
									![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)

 
  Arrossos i pastes
 Arrossos i pastes 
  Llegums i verdures
 Llegums i verdures 
  
  Carns
 Carns Pizza
 Pizza Amanides i plats freds
 Amanides i plats freds
 Postres i dolços
 Postres i dolços




 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram