Llamineres de pollastre i verdures amb vinagreta de taronja
Ingredients
- 1500 grs de llamineres de pollastre (em refereixo als filets petits, tant tendres, de la part interior dels pits)
- 2 carbassons mitjanets
- 2 pastanagues
- 1 manat de cebes tendres
- 1 cap d'alls
- 1/2 litre d'oli d'oliva
- 1/4 de litre de vinagre de poma
- 1/4 de litre de suc de taronja natural
- 3 o 4 fulles de llorer
- un ramet lligat de farigola i orenga
- uns grans de pebre negre.
12 racions
Elaboració
-Pelem les cebes i les pastanagues. Els carbassons no els pelarem. Tallem en juliana les cebes, les pastanagues i els carbassons.
-Polim els filets de pollastre i els hi posem la sal.
-Expremem les taronges i en reservem el suc.
-Dins d'una cassola de bona capacitat hi posem l'oli i els alls sense pelar. Quan sigui calent hi afegim les cebes i deixem que coguin 3 minuts; desprès les pastanagues, el ramet lligat, el llorer, els grans de pebre, i el carbassó. Deixem sofregir 3 o 4 minuts més, posem la sal, i afegim el pollastre a la cassola.
-Aboquem el vinagre i el suc de taronja. Que quedi tot ben cobert.
-Tapem i deixem coure lentamente durant mitja hora. Apaguem el foc i que reposi.
-Quan s'hagi refredat el fiquem a la nevera per menjar-lo a l'endemà.
Notes
Se'n pot fer menys quantitat però millor que en sobri doncs reposat està més bó i tindre menjar preparat a la nevera sempre va bé.
Desprès no llenceu la vinagreta que us sobri, és excel.lent per amanir la verdura.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
793 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...