Mandonguilles d´arrós
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Croquetes
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Inexperts
Ingredients
- arrós bullit del dia abans
- ous
- formatge ratllat o tonyina esmicolada o pernil picat o alls i julivert ben picolats, etc…
- farina blanca
- oli per fregir
Elaboració
Posarem aquest arrós fred dintre d'un bol i hi afegirem un o dos o tres ous lleugerament batuts. La quantitat d'ous va en relació a la quantitat d'arrós de que disposem; la massa ha de quedar lligada. Desprès hi afegirem el farcit que se'ns ocorri, pot ser tonyina esmicolada de llauna, o unes cullerades de formatge ratllat, o uns encenalls de pernil que prèviament haurem picat, o unes panses de Corint i un grapat de pinyons o, senzillament, alls i julivert picoladets. Quan tots els ingredients estiguin ben barrejats formarem boletes del tamany de mandonguilles, les passarem per farina i les fregirem amb oli abundant ben calent.
Notes
La finalitat d'aquesta recepta és la de donar-li sortida a aquell arrós bullit que ens ha sobrat i que sovint s'acaba desaprofitant. Encara que hagi quedat atapeït dintre de l'olla el resultat per fer-ne mandonguilles és excel.lent; proveu a fer-les i m'ho direu!!!
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2411 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...