Peus de porc cruixents
Categoria:
Carns
Recepta per olla a pressió
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 peus de porc
- 1 ceba
- 1 pastanaga
- 1 porro
- una branca d'api
- 2 fulles de llorer
- Pebre negre en gra
- pa ratllat
- vi ranci
- mantega
- oli
4 racions
Utensilis
Si no disposeu d'olla a presió haureu de triplicar el temps de cocció.
Elaboració
-Polir els peus de porc i submergir-los unes hores en aigua salada dintre de la nevera; prèviamente haurem demanat a la carnissera que ens els obri en dues meitats cadascun. Jo els acostumo a deixar submergits tota la nit, així expulsen tota la sang.
-Esbandir-los i posar-los a l'olla a presió coberts d'aigua freda, una ceba, una pastanaga, una branca d'api, un porro, els grans de pebre, un parell de fulles de llorer i la sal corresponent. Tapar i, quan s'aixequi la vàlvula de l'olla a presió, deixar que coguin durant una hora. Encabat, apagarem el foc i que es temperin dintre del seu propi brou.
-Quan estiguin tebis els escorrerem i els desossarem, deixant només aquells ossos imprescindibles perquè no es deformin.
-Els passarem per pa ratllat
-En una paella antiadherent hi posarem un fil d'oli i els peus que vagin fent crosta amb foc moderat. Els esquitxarem amb una mica de vi ranci.
-Quan aquella cara ja estigui torradeta els hi donarem la volta; damunt hi posarem uns petits (molt petits) encenalls de mantega i que es segueixin fent lentament.
-Quan estiguin dauradets per totes bandes ja els podem posar al plat per menjar-los calentons.
Notes
Aquell brou d'haver bullit els peus de porc el podeu colar i refredar a la nevera. Quan el greix s'hagi solidificat a la superficie, el retireu. Us quedarà la gelatina. La podeu trossejar a bocins i congelar-la. El dia que feu unes llenties estofades, uns cigrons, una escudella barrejada, un senzill brou de pollastre...,etc, hi podeu posar una d'aquestes porcions i us realçarà molt el gust.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4714 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...