Peus de porc cruixents

Ingredients

  • 4 peus de porc
  • 1 ceba
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • una branca d'api
  • 2 fulles de llorer
  • Pebre negre en gra
  • pa ratllat
  • vi ranci
  • mantega
  • oli

4 racions

Utensilis

Si no disposeu d'olla a presió haureu de triplicar el temps de cocció.

Elaboració

-Polir els peus de porc i submergir-los unes hores en aigua salada dintre de la nevera; prèviamente haurem demanat a la carnissera que ens els obri en dues meitats cadascun. Jo els acostumo a deixar submergits tota la nit, així expulsen tota la sang.
-Esbandir-los i posar-los a l'olla a presió coberts d'aigua freda, una ceba, una pastanaga, una branca d'api, un porro, els grans de pebre, un parell de fulles de llorer i la sal corresponent. Tapar i, quan s'aixequi la vàlvula de l'olla a presió, deixar que coguin durant una hora. Encabat, apagarem el foc i que es temperin dintre del seu propi brou.
-Quan estiguin tebis els escorrerem i els desossarem, deixant només aquells ossos imprescindibles perquè no es deformin.
-Els passarem per pa ratllat
-En una paella antiadherent hi posarem un fil d'oli i els peus que vagin fent crosta amb foc moderat. Els esquitxarem amb una mica de vi ranci.
-Quan aquella cara ja estigui torradeta els hi donarem la volta; damunt hi posarem uns petits (molt petits) encenalls de mantega i que es segueixin fent lentament.
-Quan estiguin dauradets per totes bandes ja els podem posar al plat per menjar-los calentons.

Notes

Aquell brou d'haver bullit els peus de porc el podeu colar i refredar a la nevera. Quan el greix s'hagi solidificat a la superficie, el retireu. Us quedarà la gelatina. La podeu trossejar a bocins i congelar-la. El dia que feu unes llenties estofades, uns cigrons, una escudella barrejada, un senzill brou de pollastre...,etc, hi podeu posar una d'aquestes porcions i us realçarà molt el gust.


Recepta de cuina de Peus de porc cruixents
Peus de porc cruixents
per Alícia Ribot i Sabaté

Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

4714 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

4 comentaris:

Josuè O'Donell diu:
Això s'haurà de tastar.
Quina bona fila que fa!
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Si, si que s´ha de tastar perquè el resultat a taula és molt apetitós, amb l´avantatge que és un plat que dóna poca feina.
Anna M diu:
Confesso que els Peus de Porc són la meva debilitat.
Només de llegir la recepta ja m'hi trobo.
Moltes gràcies, la provaré.
Alícia Ribot i Sabaté diu:
Hola Anna, celebro que t´agradi la recepta dels peus de porc i et sigui útil.
Com dius que són la teva debilitat et diré que desprès de bullits i desossats es poden congelar i, així, tindren sempre a punt. Un cop descongelats només et cal arrebossar-los amb el pa ratllat i posar-los a la paella.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: