Pastissets de polenta amb xocolata
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Pastís
Recepta per forn
Dieta: celíaca
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 200g de xocolata
- 50g de mantega
- 6 ous
- 200g de sucre (100g i 100g)
- 150g de polenta (de blat de moro)
- 500cc de llet
- 100cc d'aigua per fer un xarop
- 100g de sucre per fer un xarop
- 100g de xocolata per napar
- 100cc de nata líquida per napar
- Mantega i cacau en pols per empolvorar els motlles
Elaboració
Posarem la llet en un cassó i, quan arrenqui el bull, hi abocarem la polenta, remenarem, apagarem el foc i deixarem refredar.
Posarem una olleta amb aigua al foc, quan aquesta aigua arrenqui el bull, apagarem el foc i damunt hi posarem un bol amb la mantega i la xocolata perquè es vagin fonent amb aquesta escalfor. Remenarem fins que no hagi grumolls i reservarem.
Mentre la polenta i la xocolata es van atemperant, untarem els motlles individuals amb mantega i els empolvarem amb cacau.
Separarem els rovells de les clares i, amb els rovells i la meitat del sucre (100g), farem un bon batut. L'afegirem a la xocolata que no estigui calenta. Desprès afegirem la polenta escaldada, integrarem el conjunt, i reservarem.
Posarem les clares i un bri de sal en un bol i, amb l'altre meitat de sucre (100g), les muntarem a punt de neu. Amb molta cura de que no baixi l'emulsió, anirem abocant aquestes clares muntades a la massa que tenim reservada i omplirem els motlles que tindrem preparats damunt d'una safata.
Enfornarem durant uns 20 minuts a uns 160º/170ºC.
Mentre couen podem anar preparant el xarop i el bany de xocolata per napar-los:
-Posarem els 100cc d'aigua i els 100g de sucre en un cassó i quan arrenqui el bull l'apartarem del foc i reservarem aquest xarop.
-Posarem els 100cc de nata líquida al foc, quan arrenqui el bull l'apartarem i hi abocarem els 100g de xocolata ratllada. Remenarem fins que no quedi grumolls i reservarem.
Quan els pastissets surtin del forn els banyarem amb el xarop, els desmotllarem i els naparem amb el bany de xocolata que hem preparat.
Els podem decorar amb una maduixa, un physalis, o el que ens vingui de gust.
Notes
Jo els he fet amb motlles individuals de silicona, però si no en teniu ho podeu fer amb un motlle gran.
Al fer el xarop podeu aromatitzar-lo amb una mica de licor.
Si empreu xocolata negra sense gluten, són aptes per celíacs.
Etiquetes: Blat de moro Celíaca Polenta Postres i dolços Xocolata Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
2128 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.