Torró trufat de coco
Categoria:
Postres i dolços
Tipus de plat: Bombons
Estació: primavera
tardor
hivern
Dificultat: Mitjana
Ingredients
Ingredients de la primera part:
- 200 cc. de nata líquida (de muntar)
- 200 grs de xocolata amb llet
- 400 grs de xocolata negra 55%
- 30 grs. de sucre
- 100 grs. de coco ratllat
- 150 c.c. de licor Malibú o qualsevol licor de coco
Ingredients de la segona part:
- xocolata fondant
- coco ratllat (opcional)
12 racions
Utensilis
Dues capsetes de torró d'uns 24x8cmts., amb l'interior folrat amb film de plàstic.
Elaboració
Primera part:
-Macera el coco amb el licor un mínim de 10 hores.
-Trenca les dues xocolates i posa-les dins d'un bol.
-Posa al foc una olla amb tres dits d'aigua; quan arrenqui el bull apaga el foc i posa-hi a damunt el bol amb la xocolata perquè es vagi estovant amb l'escalfor.
-Posa la nata i el sucre dins d'un cassó i deixa que arrenqui el bull durant uns segons.
-Aboca aquesta nata ensucrada sobre la xocolata i remena amb les barnilles fins que no quedi cap grumoll.
-Afegeix el coco amb el licor i segueix remenant fins lligar la massa.
-Deixa temperar aquesta massa fins aconseguir una temperatura d'uns 30º o 32ºC .
-Aboca la massa repartint-la en els dos motlles i deixa-la reposar en lloc fresc perquè endureixi.
Segona part:
Si volem donar un bon acabat a les barres de torró les haurem de napar. Per fer-ho només cal que posem xocolata trocejada dins d'un plat i l'escalfem amb el vapor d'un cassó tal i com hem fet abans. Quan aquesta xocolata estigui tova (però que NO sigui gaire calenta), l'escamparem per damunt de cada barra amb la fulla d'un ganivet, formant una capa fina que deixarem solidificar a temperatura ambient. Podem fer aquest napat amb xocolata sola, o barrejada de coco ratllat.
Notes
Quan escalfem la xocolata hem de tindre cura que no hi vagi ni una sola gota d'aigua, ens la podria travar; si això succeeix es queda completament engarrotada i s'ha de llençar. Les eines també han d'estar ben eixutes.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1533 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
Hola Josep, disculpa el retard en respondre; fins avui no havia vist la teva pregunta. Sí, pots multiplicar per tres tots...
Serà qüestió de provar-ho, gràcies Quim!
Jo els bullo màxim 6 o 7 minuts; son boníssims!
Hola Quim, abans de fer aquesta salsa voldria que em diguis si un cop feta domina molt el gust de cervesa. Motes gràcies!
Bona tarda, Aquest plat jo sovint el faig, però no poso mai el peix fins que les patates son cuites doncs, un llom de peix...