Fettuccini a la bucanera

Ingredients

  • 500 grams de fettuccini o tallarines,
  • 85 grams de farina,
  • Sal i pebre,
  • 400 grams de filets de llenguados, sense pell i tallats a trossos,
  • 400 grams de filets de rap, sense pell i tallats a trossos,
  • 85 grams de mantega,
  • 4 escalunyes picades fines,
  • 2 grans d'all aixafats,
  • 1 pastanaga tallada a daus,
  • 1 porro picat fi,
  • 3 decilitres de brou de peix,
  • 3 decilitres de vi blanc sec,
  • 2 culleradetes d'essència d'anxova,
  • 1 cullerada de vinagre balsàmic, i
  • Julivert picat per decorar

4 racions

Elaboració

Assaona la farina amb sal i pebre, escampa 25 grams en un plat, s'arrebossa en ella els trossos de peix, sacsejant l'excés.
Fon la mantega en un cassó o en una cassola de base gruixuda, afegeix el peix, l'escalunya, l'all, la pastanaga i el porro, sofregeix el conjunt 10 minuts a foc lent, remenant sovint, escampa amb la farina assaonada sobrant i deixa coure 1 minut removent sense parar.
Posa en una gerra el brou de peix, el vi, l'essència d'anxoves i el vinagre balsàmic, aboca aquesta barreja sobre el peix de forma gradual, porta'la ebullició, sense deixar de remenar, redueix la temperatura i coure a foc lent durant 35 minuts.
Porta aigua lleugerament salada a ebullició, afegeix la pasta i porta de nou a bullir i deixa que cogui fins que estigui al dente.
Escórre la pasta i passa-a una font preescalfada, aboca la barreja del peix sobre la pasta, decora amb el julivert picat i serveix de seguida

Notes

Aquesta clàssica, però senzilla, recepta realça el delicat aroma del llenguado i el sabor intens del rap. Si ho prefereixes, pots substituir el llenguado per palaia o gall i el rap,-per abadejo o bacallà.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1231 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades d'abril:

Magdalenes d'aranja
Magdalenes d'aranja
Postres i dolços
Escamarlanets saltats
Escamarlanets saltats
Peixos i mariscos
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Rigatoni amb bolonyesa de llagostins
Arrossos i pastes Estofat
La sopa Bullabessa
La sopa Bullabessa
Sopes i cremes Sopa
Cua de bou al vi negre
Cua de bou al vi negre
Carns Guisat
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Mar i muntanya de sípia i fredolics
Peixos i mariscos Estofat

Veure receptes d'abril i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: