Fettuccini a la bucanera
Categoria:
Arrossos i pastes
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 500 grams de fettuccini o tallarines,
- 85 grams de farina,
- Sal i pebre,
- 400 grams de filets de llenguados, sense pell i tallats a trossos,
- 400 grams de filets de rap, sense pell i tallats a trossos,
- 85 grams de mantega,
- 4 escalunyes picades fines,
- 2 grans d'all aixafats,
- 1 pastanaga tallada a daus,
- 1 porro picat fi,
- 3 decilitres de brou de peix,
- 3 decilitres de vi blanc sec,
- 2 culleradetes d'essència d'anxova,
- 1 cullerada de vinagre balsàmic, i
- Julivert picat per decorar
4 racions
Elaboració
Assaona la farina amb sal i pebre, escampa 25 grams en un plat, s'arrebossa en ella els trossos de peix, sacsejant l'excés.
Fon la mantega en un cassó o en una cassola de base gruixuda, afegeix el peix, l'escalunya, l'all, la pastanaga i el porro, sofregeix el conjunt 10 minuts a foc lent, remenant sovint, escampa amb la farina assaonada sobrant i deixa coure 1 minut removent sense parar.
Posa en una gerra el brou de peix, el vi, l'essència d'anxoves i el vinagre balsàmic, aboca aquesta barreja sobre el peix de forma gradual, porta'la ebullició, sense deixar de remenar, redueix la temperatura i coure a foc lent durant 35 minuts.
Porta aigua lleugerament salada a ebullició, afegeix la pasta i porta de nou a bullir i deixa que cogui fins que estigui al dente.
Escórre la pasta i passa-a una font preescalfada, aboca la barreja del peix sobre la pasta, decora amb el julivert picat i serveix de seguida
Notes
Aquesta clàssica, però senzilla, recepta realça el delicat aroma del llenguado i el sabor intens del rap. Si ho prefereixes, pots substituir el llenguado per palaia o gall i el rap,-per abadejo o bacallà.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1231 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.