Pa de "Calatrava"

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Espanya → Múrcia,
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • Un parell de magdalenes,
  • O un tros de pa de pessic,
  • O un parell de llesques de pa, (podem aprofitar alguna resta dur),
  • 3 ous,
  • ½ l. de llet,
  • 10 cullerades de sucre,
  • La ratlladura d'una llimona o una taronja,
  • I una mica de canyella mòlta.

4 racions

Elaboració

Posem el motlle on anem a fer el pa, en el foc, amb 2 cullerades de sucre, i fem caramel. Sobre aquest caramel posem el bescuit (o magdalenes o pa) trossejat.
Posem la resta d'ingredients a la batedora, batem i aboquem la barreja sobre el pa de pessic.
Posem al forn al bany maria, a 180 graus de 40 a 50 minuts (això depèn, entre altres coses del tipus de forn que utilitzem), s'ha de quallar i quedar com un flam.

Notes

El pa de calatrava és, bàsicament un flam, al qual se li afegeix bescuit o pa, una mena de púding.
No, a Calatrava no mullen els ous ferrats amb aquest pa.
El que passa és que abans no es tirava res i menys pa, que era aprofitat de mil i una manera, nits i dies.
L'escassetat va inventar el reciclatge, no deixant que estranys s'aprofitessin dels teus valuoses sobres. És un dels postres més coneguts de la Regió de Múrcia, per la influència de la cuina musulmana, les postres tenen una gran tradició en aquesta terra. Era molt usual utilitzar les sobres de pa del dia anterior, ja que a la regió hi va haver èpoques on no es podia tirar.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

986 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: