Secrets d’Osona amb ratafia
Categoria:
Carns
Recepta per forn
Típica de: Espanya → Torello
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil

Ingredients
- 1 secret de porc per persona o un de sencer
- 2 pomes golden grosses o 3 de petites
- 1 llimona
- 100 g de nous pelades
- 100 g de mató
- 1 got petit de ratafia
- Orenga, julivert, i, si n’és temporada, una branqueta de marialluïsa
- Oli d’oliva, sal i pebre
5 racions
Elaboració
Talleu les pomes a daus petits i ruixeu-les amb el suc de mitja llimona; trinxeu les nous i barregeu-les amb les pomes.
Obriu els secrets, deixant-los units, però, per la part més gruixuda, que quedin amb forma de llibre.
Farciu-los am buna part de la mescla de poma i nous –penseu a reservarne una mica–, enrotlleu-los i col•loqueu-los en una plata que pugui anar al forn.
Barregeu la poma i les nous que heu reservat amb el suc de l’altra mitja llimona, la ratafia i un raig d’oli i aboqueuho per damunt dels secrets amb un polsim de sal, pebre i orenga.
Introduïu la plata al forn, que haureu escalfat a 180 ºC, i la hi deixareu fins que la carn agafi un color daurat.
Amb la batedora, feu una salsa espessa amb oli i julivert.
Poseu ara un secret a cada plat, al costat una mica de mató i regueu-ho amb la salsa que ha quedat a la plata del forn.
Notes
Per donar-hi color, hi dibuixareu un cercle tot al voltant amb l’oli de julivert i hi posareu una branqueta de marialluïsa.

Etiquetes:
Secrets de porc
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
792 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c