Aspic

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Per un motlle d'un litre
  • 400 g de pastanagues, pèsols, i espàrrecs en conserva, cuites al dente
  • 1 litre d'aigua
  • 1,5 dl de vinagre
  • 2 culleradetes de sal
  • 1 ceba, picada
  • 1 clavell d’olor
  • 1. Fulla de llorer
  • 1 pessic de sucre
  • 1 sobre de gelatina, en pols, segueix la quantitat especificada en l'envàs
  • 4 ous durs

4 racions

Elaboració

Talla les pastanagues a petits trossos i bull en aigua salada a foc moderat.
Talla a trossos petits els espàrrecs i els cogombrets en conserva i talla els ous d’usos a rodanxes. Barreja tots els ingredients preparats i refreda a la nevera.
Bull en una olla l’aigua i el vinagre, afegeix la gelatina en pols, dóna un bull i retira l'olla del foc, deixa refredar una mica.
Aboca una mica de gelatina preparada en un motlle i refreda a la nevera.
Col·loca rodanxes d'ou al centre del motlle.
Col·loca els pèsols, les pastanagues, els pèsols i els cogombres de forma decorativa pels cantons i pel damunt.
Afegeix la resta de gelatina preparada per sobre de les verdures i deixa solidificar durant la nit en el refrigerador. Deixa que es refredi com a mínim 10 hores

Decoracio:

Per fer una decoració ben bonica vés combinant capes de diferents colors i una capa de gelatina al damunt i després continua amb una altra capa i axis successivament, entre una capa i altra deixa refredar uns instants a la nevera o millor en el congelador per anar més de pressa. Pots també posar rodanxes de botifarra, de xoriço, talls de pernil, gambes i tot allò que et vulguis degustar.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1401 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Estimades amigues i amics del Fòrum:
Amb la recepta d'avui tanco la barraca fins al primer de maig per vacances, em vaig a donar una volta per la meva estimada Catalunya.
Sempre que em sigui possible aniré passant alguna recepta que caigui a les meves mans.
Amb una forta abraçada per a tothom.
joan.c
Quim Lleonart diu:
Amic Joan, espero i desitjo que tinguis un bon viatge i una bona estada a la nostre terra. Si vens per Reus, ja ens veurem.
Aquesta recepta que has penjat, en el mon professional, se la coneix amb el nom de " àspic ".
Rep una abraçada. Quim.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: