Lasanya d’ous

Categoria:
Recepta per

Ingredients

  • 200 grams de crema fresca
  • 500 grams de vedella mòlta
  • 1 ceba
  • 1 llauna de tomàquets picats
  • 1 llauna de tomàquets passats (500g)
  • 200 grams de formatge ratllat, normalment o faig amb mozzarella, però pots decidir lliurement
  • 100 ml de nata muntada
  • 1 culleradeta de farina
  • 6 ous
  • 1 cullerada d'oli
  • 2 culleradetes d’orenga
  • 2 culleradetes d'alfàbrega
  • Sal, al gust
  • Pebre, al gust
  • 1/2 culleradeta de nou moscada

4 racions

Elaboració

Comença amb les plaques de lasanya, en el nostre cas plaques d’ou!
Per això, tens que trencar els ous en un bol i batre tots junts.
Posa aquesta barreja d'ou en una safata folrrada amb paper de forn i deixe coure al forn a 80-100 graus.
És important que reparteixis la massa dels ous de manera uniforme.
Mentre la safata d’ou es cou al forn, pots comensar a preparar la carn picada.
Pela la ceba i pica el més petita posible.
Fregeix la ceba, en una paella, fins que quedin vidriosa.
Ara agrega la carn picada i condimenta amb sal i pebre.
Un cop salada la carn, la posses junt amb els tomàquets trossejats i picats.
El farcit de carn picada ja està completament acabat, encara el pots afinar amb les herbes.
Cuina a foc suau
Jo sempre cuino el farcit durant unes hores.
Com més temps cou, millor s’aconsegueix (similar al bolonyès).
Tanmateix, sovint no tens molt de temps, de manera que, fins i tot si acabes de fer poc temps, encara tindrà un bon gust.
Ara arriba la Béchamel: escalfa l’oli i barreja amb un polsim de farina.
Ara esborra tota la cosa amb una mica d’aigua i la crema. Remeneu la salsa fins que quedi cremosa.
Després només cal assaonar-lo amb sal, pebre i nou moscada. Finalment, remeneu el creme fraiche.
Ara arribem als últims passos per a una lasanya d'ou perfecta: Ja pots tallar la massa d'ou en plaques o en rodanxes iguals, aproximadament de la mida de la safata.
Ara comença a apilar la vostra lasanya.
És important que la primera capa sigui el farcit de carn picada i l’última sigui el beixamel.
Reparteix el formatge com l’última capa.
La lasanya ha de coure al forn uns 20 minuts a 180 graus.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

294 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!