Lasanya d’ous
Categoria:
Ous i làctics
Recepta per forn
Ingredients
- 200 grams de crema fresca
- 500 grams de vedella mòlta
- 1 ceba
- 1 llauna de tomàquets picats
- 1 llauna de tomàquets passats (500g)
- 200 grams de formatge ratllat, normalment o faig amb mozzarella, però pots decidir lliurement
- 100 ml de nata muntada
- 1 culleradeta de farina
- 6 ous
- 1 cullerada d'oli
- 2 culleradetes d’orenga
- 2 culleradetes d'alfàbrega
- Sal, al gust
- Pebre, al gust
- 1/2 culleradeta de nou moscada
4 racions
Elaboració
Comença amb les plaques de lasanya, en el nostre cas plaques d’ou!
Per això, tens que trencar els ous en un bol i batre tots junts.
Posa aquesta barreja d'ou en una safata folrrada amb paper de forn i deixe coure al forn a 80-100 graus.
És important que reparteixis la massa dels ous de manera uniforme.
Mentre la safata d’ou es cou al forn, pots comensar a preparar la carn picada.
Pela la ceba i pica el més petita posible.
Fregeix la ceba, en una paella, fins que quedin vidriosa.
Ara agrega la carn picada i condimenta amb sal i pebre.
Un cop salada la carn, la posses junt amb els tomàquets trossejats i picats.
El farcit de carn picada ja està completament acabat, encara el pots afinar amb les herbes.
Cuina a foc suau
Jo sempre cuino el farcit durant unes hores.
Com més temps cou, millor s’aconsegueix (similar al bolonyès).
Tanmateix, sovint no tens molt de temps, de manera que, fins i tot si acabes de fer poc temps, encara tindrà un bon gust.
Ara arriba la Béchamel: escalfa l’oli i barreja amb un polsim de farina.
Ara esborra tota la cosa amb una mica d’aigua i la crema. Remeneu la salsa fins que quedi cremosa.
Després només cal assaonar-lo amb sal, pebre i nou moscada. Finalment, remeneu el creme fraiche.
Ara arribem als últims passos per a una lasanya d'ou perfecta: Ja pots tallar la massa d'ou en plaques o en rodanxes iguals, aproximadament de la mida de la safata.
Ara comença a apilar la vostra lasanya.
És important que la primera capa sigui el farcit de carn picada i l’última sigui el beixamel.
Reparteix el formatge com l’última capa.
La lasanya ha de coure al forn uns 20 minuts a 180 graus.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
521 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c