Penne rigatte (macarrons estriats) amb crancs de riu

Categoria:
Típica de: Itàlia
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: Encara no te valoracions Afegir valoració

Ingredients

  • 500 grams de penne, 24 crancs de riu congelats, 100 grams de escalunyes, 35 grams de mantega, 3 culleradetes de curri en pols, 1 cullerada de mel, 1 decilitre i mig de vi blanc, 400 grams de tomàquet pelat de llauna , 1 brick de nata per muntar, sal, caiena mòlta, 40 grams de panses, 70 grams de pinyons, 1 cullerada d'oli d'oliva i un grapat petit d'alfàbrega

4 racions

Elaboració

Descongela els crancs de riu, separa les pinces del cos girant amb suavitat, trenca les closques sense rebutjar, extreu la carn de les cues i fes un tall longitudinals per retirar l'intestí, guarda la carn del cranc a la nevera. Pela les escalunyes, talla a daus i sofregeix a foc fort amb mantega junt amb les pinces i les closques dels crancs, afegeix el curri sense deixar de remenar, a continuació incorpora la mel, 1 decilitre de vi blanc i els tomàquets amb el suc i cuina el conjunt 5 minuts, afegeix la nata, condimenta amb la sal i el bitxo i contínua la cocció a foc lent durant 10 minuts més. Cou les panses en el vi blanc restant fins que tot el líquid s'hagi evaporat, En una paella amb oli d'oliva, salta els pinyons fins que quedin daurats, bull la pasta en abundant aigua amb sal, al dente, escorre. Cola la salsa, aixafant bé els residus. Barreja les panses, les cues de cranc i la pasta amb la salsa i escalfa tot. Escampa algunes fulles d'alfàbrega i els pinyons pel plat i servir immediatament


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

527 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: