Twist amb xoriço

Ingredients

  • 500 grams de twist (són una mena de macarrons curts retorçats).
  • 100 grams de xoriços petits de jabugo.
  • ¼ de litre de vi blanc sec.
  • 50 grams de mantega.
  • Sal i pebre en gra.

4 racions

Elaboració

Treure la pell dels jabuguitos i tallar a rodanxes no gaire fines.
Posar en una cassola, afegir el vi, tapar i deixar coure a foc moderat durant uns 15 minuts.
Estarà a punt quan el vi s'hagi evaporat del tot i el xoriço estigui daurat.
Coure la pasta al dente en abundant aigua bullint, lleugerament salada, remenant de tant en tant durant la cocció.
Abocar en una safata de servir i condimentar amb la mantega i el pebre picat o mòlt.
Afegir el xoriço amb el seu suc i barrejar bé.
Servir calent.

Notes

En els propers dies anire passant notes per preparar una bona "pastasciutta".

Actualment hi ha al mercat una gran varietat de pastes, de diverses formes i figures i de diferents mides, potser sembla que no hi hagi cap diferència entre un format o altre, però la diferència, a part de ser estètica, està principalment en el paladar i ve motivada per la superfície i gruix de la pasta, el gust canvia totalment en menjar dues pastes de formes diferents, condimentades amb la mateixa salsa. Per tant, és molt important escollir el format de la pasta segons la salsa o condiment que l'acompanyés. Quant més substanciós és el condiment, més gran pot ser la pasta. El cabell d'angel es condimenta bé amb oli o mantega i formatge. Les zite es poden servir amb ragú de carn, nata, bolets, etc. La pasta curta gran, és ideal per a una preparació al forn.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1049 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: