Risotto de Carbasa
												Categoria: 
						
						 Arrossos i pastes
 
						Arrossos i pastes
						
						
						
						Tipus de plat: Risotto
						Recepta per forn
						Típica de:  Suïssa
 Suïssa
						
						Estació:  primavera
 primavera  estiu
 estiu  tardor
 tardor  hivern
 hivern 
													Dificultat: Fàcil
						
						
Ingredients
- 1 quilo de carabassa, p. ex. Butternut, sense pelar i tallada, a la meitat
- 1 manat de majorana fresca o orenga
- 2 dents d'all, pelats i tallats en rodanxes
- 6 cullerades d'oli d'oliva verge extra
- 1,5 litres de brou de pollastre
- 150 grams de mantega tova
- 1 ceba vermella, picada finament
- 300 grams d'arròs per risotto Carnaroli
- 75 ml de vermut Noilly Prat
- 200 grams de parmesà, acabat de ratllar
 6 racions
 6 racions
Elaboració
							Preescalfa el forn a 220 graus.
Raspa les llavors i les fibres de les meitats de la carabassa, i talla a trossos grossos.
Cuina la carabassa:
Col·loca els trossos de carabassa amb la pell sobre la safata de forn, amb una mica d'oli i condimenta amb sal marina i pebre negre del molí.
Empolvora amb les herbes i l'all i rega amb 3 cullerades d'oli d'oliva.
Tapa bé amb una làmina de paper de forn.
Enforna i cuina durant 50 minuts.
La carabassa està cuita quan es torna d'un lleuger color marró a les vores.
Treu i refreda.
Raspa la carn de carabassa de la pell, i reserva en un bol junt amb el suc que desprengui.
Aquest pas també es pot fer el dia anterior.
Per preparar el risotto:
Porteu el brou de pollastre a bullir, sala, si cal.
Escalfa 50 grams de mantega amb l'oli d'oliva restant en una cassola de fons gruixut i fregeix la ceba durant uns 15 minuts a foc lleuger.
Retira la cassola del foc, afegeix l'arròs i remena bé, aproximadament 1 minut.
Torna el risotto a la calor i afegeix 2 cullerots de sopa de brou. Deixa absorbir i repeteix fins que l'arròs estigui cuit, al dente i tingui una textura cremosa.
Acabat:
Agrega la mantega restant en trossos petits.
Afegeix el vermut, la carabassa i el formatge parmesà, remena bé i serveix immediatament
														
 Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes
 
						Etiquetes: 
						aquesta recepta no te etiquetes 						   Afegir etiqueta
 Afegir etiqueta
						
 Recepta arxivada a:
 Recepta arxivada a: 
						
						 Enllaça aquesta recepta:
 Enllaça aquesta recepta: 						
						 1886 visites.
 1886 visites.
						
 
						Si alguna cosa no es correcta pots  sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
 sol·licitar una revisió  del contingut d'aquesta recepta.
						
 
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
  
    



 Afegir valoració
 Afegir valoració 
								 
								![Enviar recepta per correu electrònic [Send]](/images/send_big.png)
![Imprimir recepta [Print]](/images/print_big.png)
![Comentar recepta [Comment]](/icons/comment_big.gif)
![[correct]](/icons/erase2.png)
 40 min.
 40 min. 
  Risotto
 Risotto 
  
  
 
 Postres i dolços
 Postres i dolços Carns
 Carns Llegums i verdures
 Llegums i verdures
 Altres
 Altres



 Sopes i cremes
 Sopes i cremes
 Facebook
 Facebook
					 Twitter
 Twitter
					 Telegram
 Telegram