Postres de panna cota amb pomes, servits en gots

Ingredients

  • 100 grams d'ametlles sense pelar
  • 50 grams d'ametlles en bastons
  • 6 cullerades de sucre de canya
  • 2 cullerades d'Amaretto
  • 50 grams de sultanes (Panses blancas)
  • 1 cullerada de sucre
  • 4 cullerades de mantega
  • 1 culleradeta de canyella
  • 2 pomes i 1/2
  • 1 cullerada de rom
  • 1 full i 1/2 de gelatina
  • 325 ml de crema
  • 25 grams de sucre
  • Mix tros de beina de vainilla

4 racions

Elaboració

Barreja les sultanes amb el rom i deixa en remull, durant tota la nit.
Torre les ametlles, sense greixar la paella, amb 4 cullerades de sucre de canya i 4 cullerades
d'amareto
Retira les ametlles i escampa pel damunt, una barreja d'1 a 2 culleradetes de canyella i 2 de sucre i deixa refredar i reserva.
Escalfa 4 cullerades de mantega amb 4 cullerades de sucre de canya i cuina, fins que s'obtingui un xarop lleuger de color daurat.
A continuació, afegeix els bastons d'ametlla i cuina tot remenant durant 2 minuts a foc mitjà.
Retira immediatament, la barreja del foc, col·loca sobre paper de forn, eixa refredar i reserva.
Per la barreja de poma, pela les pomes elimina les llavors i talla a petits cubs.
Escalfa 4 cullerades de mantega i 4 cullerades de sucre de canya en una cassola fins que la mantega i el sucre es fonen.
A continuació, afegeix les pomes, la canyella, el rom i les sultanes al rom i cuina a foc lent durant uns 10 minuts.
Els cuadrets de poma no han de quedar puré, sinó que estiguin al dente.
Deixa que la massa es refredi.
Omple el fons dels gots amb els bastons d'ametlla i estén al damunt, massa de poma refredada.
Per a la Panna Cota, remulla 3 làmines de gelatina en aigua freda, talla la beina de vainilla longitudinalment i raspa el marc.
Bull la crema a foc lent durant uns 10 a 15 minuts, junt amb 50 grams de sucre, la beina de vainilla i el marc d'ella.
Treu el cassó del foc i elimina la beina de vainilla.
Prem la gelatina i dissol en la crema calenta.
Aboca la panna cota sobre la barreja de poma dels gots i refreda a la nevera, durat la nit.
Abans de servir, decora els gots amb pols de canyella i ametlles torrades.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1310 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: