Cuixes de pollastre cruixents

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Per a 10 peces

Cuixes de pollastre:

  • 1 cullerada de pebre vermell dolc
  • 2 cullerades de salsa de soja
  • 1 cullerada de llard per rostir
  • 2 cullerades mostassa suau
  • 10 cuixes inferiors de pollastre, aproximadament 1 kg
  • 1 cullerada i ½ de sal.

Salsa agrí-dolça:

  • 3 cullerades de sucre
  • 4,5 dl de suc de taronja
  • 3 cullerades de quètxup
  • ½ cullerada de puré de tomàquet
  • 1 cullerada i ½ de salsa de soja
  • 2 culleradetes de vinagre de poma
  • 2 grans d'all, premsats
  • 1 cm de gingebre, ben ratllat
  • ¼ cullerada de sal
  • Pebre vermell dolc
  • 1 cullerada i ½ de maizena
  • 2 cullerades d'aigua.

10 racions

Elaboració

Cuixes de pollastre:

Barreja el pebre vermell, la salsa de soja, el llard per rostir i la mostassa en un bol.
Afegeix el pollastre, barreja bé, cobreix i marina a la nevera durant 1 a 2 hores com a mínim.
Condimenta les cuixes de pollastre, i col·loca a la safata folrada amb paper de forn.
Enforna al mig del forn preescalfat a 200 graus i cuina durant 35 a 40 minuts.

Salsa agre-dolça:

Caramel·litza el sucre en un cassó d'acer cromat.
Aboca el suc de taronja, i porta a ebullició.
Afegeix el quètxup i tots els ingredients fins i amb el pebre vermell, i cuina a foc suau durant 10 minuts.
Barreja la Maizena amb l'aigua, i afegeix a la salsa tot remenant, deixa coure a foc lent durant 5 minuts, i tamisa si cal.
Serveix 2 cuixes de pollastre amb la salsa, per persona.
Pots fer servir cuixes de pollastre senceres tallades a la meitat en lloc de cuixes de pollastre.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

421 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Amic Moisès, no t'equivoqués:
Referent a les 10 racions, si llegeixes bé la recepta, al principi, especifico ben clar, que són 10 peces, o veus clar?
En escriure la recepta poso un deu, però com no puc escriure "Peces", o fa la pàgina automàticament com 10 racions
Jo considero que la recepta és per 4 persones, que seria'n 8 peces i com les cuixes són petites les 2 sobra'ns, són per si algú té més gana.
Moisés de Tomás Rivas diu:
Val, gràcies!


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!