Espagueti amb oli de cànem

Ingredients

Torrar les llavors de cànem:

  • 4 cullerades de llavors de cànem

Oli de cànem aromatitzat:

  • ½ dl oli de cànem
  • 2 grans d'all, premsats
  • 1 llimona orgànica, pela ratllada
  • 1 xili vermell, sense llavors i tallat en anells
  • ½ culleradeta de sal
  • Un polsi de pebre.

Espaguetis:

  • 400 grams d'espaguetis
  • Aigua salada, bullint
  • 100 grams d'espinacs
  • Formatge Sbrinz ratllat.

4 racions

Elaboració

Torra les llavors de cànem:

Torra les llavors de cànem en una paella sense greix durant 3 minuts aproximadament, deixa refredar.

Aromatitza l'oli de cànem:

Barreja l'oli, l'all, la pell de llimona, el xili i les llavors de cànem en un bol, i condimenta al gust.

Espaguetis:

Cuina els espaguetis al dente en aigua salada bullint, als 2 últims minuts agrega els espinacs, apaga el foc, retira i escorre.
Deixa a part 1 dl d'aigua de cuina la pasta, escorre bé els espinacs amb els espaguetis, afegeix l'oli de cànem amb l'aigua de cocció reservada, barreja bé i disposa en els plats prèviament escalfats.
Espolsa el formatge Sbrinz pel damunt i serveix de seguida.

Notes

L'oli de llavors de cànem, s'obténen pel premsat en fred de les llavors del cànem de les varietats de Cannabis sativa sense quantitats significatives de la droga psicoactiva THC.
Dels brots i les fulles de la planta de cànnabis se'n fan, per extracció amb solvents, els productes que en anglès es coneixen com a Hash oil i Honey oil que tenen alta proporció de THC i no s'han de confondre amb l'oli de les llavors de cànem.
L'oli de cànem sense refinar és de color fosc a verd clar amb un agradable gust de nous. Té una temperatura on comença a fumejar relativament baixa i per això no és adequat per fregir.
L'oli refinat de cànem és clar i incolor amb poc gust i havent perdut les vitamines i antioxidant.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1070 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: