Suquet

Categoria:
Típica de: Espanya → L'Empordà
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Una bona escórpora o un bon cap-roig (també dits polla, rascassa), amb el seu fetge,
  • Una o dues patates,
  • Una ceba,
  • Un tomàquet madur,
  • Un grapat de pinyons,
  • Un bon pessic de safrà,
  • Tres o quatre dents d'all,
  • Una galeta maria,
  • Sal,
  • Oli i
  • Un got de vi blanc o un raig de rom blanc.

4 racions

Elaboració

En una cassola, a foc viu, es posa un bon raig d'oli i un pessic de sal i s'hi fregeix el fetge del peix.
Un cop fregit, es posa al morter.
En el mateix oli s'hi fregeix la patata, tallada a rotllanes, rentada i eixugada, fins que sigui rossa.
Llavors s'hi afegeix la ceba, picada ben fina.
Quan la ceba també sigui rossa, es baixa el foc al mínim i s'hi posa el tomàquet, ratllat, que també es deixa coure bé.
Mentre, es pica el fetge amb els pinyons, el safrà, els alls pelats i la galeta.
Quan el sofregit ja fa una confitura, s'hi posa el peix, net, escatat i tallat a rodanxes, la picada i un got de vi blanc o un raig de rom blanc.
Quan fa una mica que cou, es sacseja suaument la cassola, per diluir la picada sense esmicolar el peix.
Es deixa acabar de coure fins que el peix ja no sigui cru.

Notes

Olla de peix que es feia a la barca. Un dels millors plats de l'Empordà (que és quasi com dir del país).


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1741 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

1 comentaris:

Salvador Bosch Busquets diu:
le probat bonisim bonisi i bonisim felicitats

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: