Medallons de xai a la farigola

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Mitjana

Ingredients

  • 1 Costellam de xai
  • 50 ml d'oli d'oliva
  • 1 Branqueta de farigola fresca
  • Sal
  • Pebre
  • 50 g de mantega

Per a la salsa:

  • 1 cullerada d'oli d'oliva
  • Ossos de xai trossejats
  • 150 g de ceba
  • 150 g de pastanaga
  • 150 g d'api a quadrets grossos
  • 2 grans d'all picats
  • 1 l de brou de vedella
  • 1 cullerada de puré de tomàquet
  • 1 manat d'herbes aromàtiques amb molt farigola

4 racions

Elaboració

En primer lloc desossem el costellam de xai i traiem els lloms. Reservem l'os.
Posem els lloms en un plat, aboquem sobre, l'oli, afegim les branquetes de farigola i el pebre. Donem la volta perquè s'impregnin bé de l'oli i la farigola, tapem i deixem adobar en un lloc fresc tota la nit.
Tallem els lloms en 6 talls i aixafem amb el ganivet.
D'altra banda, preparem la salsa. Escalfem l'oli en una cassola i daurem els ossos de xai reservats.
Piquem la pastanaga, l'api, la ceba i l'all, l'afegim i daurem tot. Aboquem el brou i remenem bé.
Incloem el puré de tomàquet, barregem bé i deixem coure durant 1 minut. A continuació tirem el manat d'herbes i deixem coure a foc suau durant 30 minuts. Colem i donem punt a la salsa.
Desfem la mantega en una paella gran, vam pujar el foc al màxim. Sacsegem els lloms per treure l'excés d'oli, assaonem al gust i posem a la paella. Fregim durant 4 minuts i donem la volta una vegada fins que estiguin ben daurats però no gaire fets per dins.
Servim acompanyat de la salsa.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

711 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: