Crema de prunes i mascarpone

Ingredients

Crema de vi i prunes:

  • 4 dl de vi negre o most de raïm negre o una barreja dels mateixos.
  • 1 cullerada d’espècies per vi calent
  • 1 rodanxa de llimona
  • 200 grams de prunes

Crema de mascarpone:

  • 2 rovells d'ou
  • 4 cullerades de sucre
  • 250 grams de mascarpone, s'agita suaument fins que quedi una crema ben fina
  • 2 clares d'ou
  • 1,5 dl llises de crema de llet
  • 1 mica de canyella
  • Sal
  • Canyella en pols

6 racions

Elaboració

Crema de vi calent amb prunes:

Bull el vi o most de raïm amb llimona i espècies, deixa reposar durant 5 minuts, passa pel tamís i afegeix les prunes, i tritura fins a obtenir una crema ben fina. Deixa refredar completament la crema.

Crema de mascarpone:

Bat els rovells d'ou i el sucre fins que la barreja estigui pàl·lida i grassoneta, agrega el mascarpone i regira suaument.
Bat la crema a punt de neu, bat les clares d'ou a punt de neu amb la sal i barreja amb cura, les clares d'ou i la crema, amb el mascarpone.
Col·loca en les copes de postres, capes de prunes i crema de mascarpone, eventualment barreja lleugerament perquè es vegi un dibuix de marbre, escampa per sobre la canyella
L'espècia de vi calent, es pot comprar a les botigues d'espècies i drogueries.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1247 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: