Gratinat de porros

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Sal
  • 4 porros curts i gruixuts a 130 a 140 grams, millor sense la part verda fosca
  • 100 grams de crema
  • 1 cullerada de mostassa granulada
  • Nou moscada recent molta.
  • 100 grams de formatge comte o gruyère
  • 1 safata plana apta per al forn
  • Mantega per greixar la safata.

4 racions

Elaboració

Bull abundant aigua i sal.
Mentrestant, neteja els porros i talla en trossos d'uns 2 cm d'ample, procura que quedin tots de la mateixa alçada.
Renta bé els trossos de porro en un t'amis.
Han de romandre compactes, no desintegrar-se en anells individuals.
Preescalfa el forn a 180 graus.
Greixa la safata amb mantega.
Cuina els trossos de porro en aigua salada bullent durant 3 a 4 minuts, posa en el tamís, refreda amb aigua gelada, i escorre bé.
Finalment col·loca els trossos de porro a la safata greixada, de manera que quedin amb la posició a peu dret.
Barreja la crema i la mostassa amb sal i nou moscada.
Ratlla el formatge.
Posa la barreja de formatge sobre el porro ubicat a la safata.
Enforna el gratinat de porro al mig del forn, preescalfat a 180 graus, durant aproximadament 20 minuts o fins que prengui un color lleugerament marró.
Retira del forn i serveix de seguida.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1423 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: