Flam BelleHélène

Categoria:
Tipus de plat:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Flam:

  • 2 dl de crema
  • 1 dl de llet
  • 150 g de xocolata negra a trossos
  • 3 rovells d'ou
  • 3 cullerades de sucre
  • 4 motlles individuals, cadascun d'aproximadament 1,5 dl, greixats i ensucrats

Peres:

  • 3 peres

4 racions

Elaboració

Flam:

Bull la crema amb la llet, redueixi el foc, cuina a foc lent durant uns 10 minuts, i retira del foc
Afegeix la xocolata, remena fins que es fongui del tot.
Bat en un bol els 3 rovells d'ou i el sucre, segueix batent fins que la barreja, es torni d'un color clar Afegeix la barreja de xocolata lentament, i omple en els motlles preparats, cobreix amb paper de cuina transparent. Col•loca en una safata amb forats i cuina al forn combinat amb vapor.
Forneja a una temperatura de 90 graus durant uns 18 minuts amb vapor, transcorregut aquest temps deixa reposar uns 5 minuts amb el forn apagat
Retira i deixa refredar, aproximadament 2 hores.

Peres:

3 peres (per exemple Gute Lluïsa), pelades, tallades en meitats al llarg, sense llavors
Tallar les meitats de pera a quarts i distribueix en una safata amb forats, cuina al forn combinat amb vapor i enforna durant 3 minuts a 90 graus amb vapor fins que estigui tendre, retira del forn.

Per servir:

Treu acuradament el flam, amb un ganivet, dels motlles que prèviament hauràs submergit breument en aigua calenta, col•loca el flam en plats de postre, acompanyat dels quarts de pera
Si no tens forn combinat amb vapor, pots preparar aquesta recepta col•locant els flams i les peres en una font refractaria al bany maria en el mig del forn i cuinar durant uns 35 minuts a una temperatura de 160 graus, retira, tapa i refreda al voltant de 2 hores a la nevera abans de servir


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1403 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: