Brioix de Crema

Ingredients

Per a la massa:

  • 530 g de farina
  • 100 g de sucre
  • ½ cub de llevat fresc (20 g)
  • 250 ml de crema calenta (també es pot fer servir baixa en calories)
  • 1 culleradeta de vainilla líquida
  • 1 mica de sal
  • 2 ous
  • 1 clara d'ou

Per estendre:

  • 1 rovell d'ou
  • 1 cullerada de llet

Per escampar:

  • 2 cullerades d'ametlles filetejades

12 racions

Elaboració

Per a la massa:

Barreja i pasta, el sucre, el llevat, la crema calenta, la vainilla liquida, la sal, els dos ous i la clara d’ou,
Posa la massa en un bol, cobreix i deixa llevar durant aproximadament 1 hora en un lloc càlid.
Col·loca la massa sobre una superfície enfarinada i pasta de nou a mà, estén, amb el corró de cuina en un rectangle i enrotlla des del costat llarg.
Talla en rodanxes gruixudes d'aproximadament 1 a 1,5 cm.
Col·loca les rodanxes, ben alineades, en una forma rodona forrada amb paper fosforitzat. (veure foto)
Cobreix de nou i deixa, que pugi durant aproximadament 1 hora en un lloc càlid.

Per estendre:

Bat els rovells d'ou amb la llet junts i pinzella tota la superfície del brioix

Per escampar:

Escampa pel damunt les ametlles filetejades.
Col·loca en el forn preescalfat a 180 graus i cou durant 20-25 minuts.
Quan enrotlles la massa, pots fer un farcit amb què mes t’agradi


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2366 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: