Sopa de Patates i Bacallà

Ingredients

  • 250 g bacallà (bacallà sec)
  • 5 dents d'all
  • 2 branquetes de farigola
  • ½ litres de llet
  • 1 escalunya
  • 1 cullerada de mantega
  • 500 g de patates, farinoses
  • 50 ml Noilly Prat (vermut sec)
  • 100 ml de vi blanc
  • 800 ml brou de peix
  • 100 g de nata
  • 60 ml d'oli d'oliva
  • 4 cullerades de crema de llet
  • 20 grams d'ous de salmó
  • Sal Maldon

4 racions

Elaboració

Remulla el bacallà almenys 24 hores, canvia l'aigua dues vegades al dia.
Talla el bacallà a trossos, posa en una cassola petita, junt amb la llet, i la farigola, cou duran 15 minuts a baixa temperatura (80 graus), fins que estigui suau.
Mentrestant, pela les patates i talla en trossos grans.
Fregeix, en la mantega fins que estiguin transparents, l'escalunya picada i el gra d'all finament picat fins que es tornin transparents.
Posa la farigola ben picada i 4 alls picats en una cassola i cou durant 15 minuts amb el foc suau.
Sofregeix l'escalunya i un gra d’all amb la mantega fins que estigui transparent.
Desglaça amb el vermut i el vi blanc i deixa coure una mica, afegeix el brou de peix i les patates, i cou fins que les patates estiguin toves.
Treu el bacallà de la llet i deixar refredar una mica.
Elimina les espines i la pell del bacallà i esqueixa a trossos petits.
Reserva els talls més bonics.
Fes un puré amb el bacallà, la meitat de llet, la crema i l’oli d'oliva, el puré el pots diluir, amb més o menys llet.
Assaona al gust amb sal.
Munta la nata.
Barreja la sopa amb la nata.
Omple els vols, prèviament escalfats amb la sopa ben calenta i un tall de bacallà, serveix la sopa i decora amb una mica d'oli d'oliva, els ous de salmó i si vols amb herbes fresques.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1256 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: