Pollastre al vi blanc amb bolets

Categoria:
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1,2 kg de pollastre a trossos, per exemple, la part inferior de la cuixa, sense pell
  • Algunes branquetes de farigola
  • 1 cullerada de llavors de fonoll
  • 6 cullerades d'oli d'oliva
  • 3 grans d'all
  • 2 escalunyes
  • 400 grams de verdures, per exemple, api, porro i pastanagues
  • 150 grams de xampinyons
  • 1 cullerada de mantega
  • 1 cullerada de farina
  • 3 dl de vi blanc sec
  • 2 dl de brou de pollastre
  • 3 cullerades de nata líquida
  • Sal i pebre

4 racions

Elaboració

El dia abans, renta el pollastre, asseca i col·loca els trossos en un bol.
Reserva una mica de farigola.
Prepara un adob, amb la farigola resta'n, les llavors de fonoll, la meitat de l'oli, i els alls premsats.
Barreja bé i aboca l'adob sobre els trossos de pollastre, cobreix i refrigera durant la nit.
L'endemà, talla les escalunyes a rodanxes, l'api i les pastanagues en cubs petits, i els porros a tires.
Talla els bolets en meitats o quarts, segons la mida.
Escalfa la resta de l'oli en una cassola gran.
Elimina l'adob dels trossos de pollastre i deixa'l de banda.
Fregeix per tandes, els trossos de pollastre durant uns 5 minuts per tots els cantons, treu els trossos i en la mateixa pella salteja breument, les escalunyes, l'api i les pastanagues, agrega la mantega i quan es fongui, afegeix la farina, i barreja bé.
Aboca el vi i el brou, cuina una mica i agrega els trossos de pollastre reservats i l'adob, tapa i cuina a foc lent durant uns 50 minuts.
20 minuts abans de la final de la cocció, afegeix els porros i els bolets i cou a foc lent sense tapa, fins que estigui fet.
Barreja-hi la crema, remena bé i assaona amb sal i pebre al gust.
Serveix el pollastre amb la salsa i adorna amb la farigola reservada.
Com acompanyament pots servir, pa al gust d'all.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1796 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: