Polenta al safrà amb ragut de tomàquet sec i castanyes

Categoria:
Origen: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Valoració: *** 3/5 (1 valoracions) Afegir valoració

Ingredients

Polenta:

  • 1 l d'aigua i llet (meitat de llet, i meitat d'aigua)
  • 1 culleradeta de pasta de brou de verdures
  • 1 sobre de safrà en pols
  • 200 grams de farina de blat de moro gruixuda (Bramata)
  • 60 grams de formatge molt
  • ½ culleradeta de brins de safrà, al gust
  • Sal
  • Pebre.

Ragoût:

  • 1 ceba vermella, en tires
  • 1 gra d'all, picat.
  • Mantega
  • ½ enciam en tires
  • 1,5 dl de brou vegetal
  • 2,5 dl de crema
  • 250 grams de castanyes congelades, tallades per la meitat
  • 2 a 3 branquetes de farigola
  • 4 a 6 tomàquets secs conservats en oli, escorreguts, i tallats en tires
  • Sal
  • Pebre.

4 racions

Elaboració

Polenta:

Posa la barreja d'aigua i llet i el brou a bullir.
Agrega el safrà, escampa la farina de blat de moro, i cou a foc lent de 30 a 35 minuts, remenant ocasionalment.
Barreja bé el formatge i el safrà junt amb les espècies, i agrega a la polenta.

Ragut:

Sofregeix la ceba i l'all en la mantega.
Afegeix l'enciam, salteja fins que s'ensorri i el líquid s'hagi evaporat, retira i reserva.
En la mateixa paella afegeix el brou i la meitat de la crema i porta a ebullició.
Afegeix les castanyes i la farigola, mixt tapat cou de 12 a 15 minuts.
Agrega la barreja d'enciam i tomàquets, escalfa breument i assaona amb les espècies.
Retira la farigola.
Distribueix la polenta en un bol o plats fondos, i forma una depressió en el centre on col·locaràs el ragut.
En aquest plat encaixa molt bé, una amanida d'enciam amb encenalls de col blanca o vermella.


Etiquetes: Ningú ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

344 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.




Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!