Bròquil amb salsa de formatge holandès

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

Per a la safata:

  • 750 grams de bròquil
  • Aigua salada
  • 250 grams de tomàquets
  • 200 grams de pernil cuit

Per a la salsa:

  • 1 ceba gran
  • 2 cullerades de mantega
  • 2 cullerades de farina
  • 400 ml de llet
  • 100 grams de formatge blau
  • 150 grams de formatge (curat Gouda)
  • Sal i pebre negre
  • Julivert picat.

4 racions

Elaboració

Renta el bròquil, neteja i talla en floretes.
Bull una mica d'aigua salada i cuina el bròquil durant uns 5 minuts.
Escorre i reserva.
Renta els tomàquets, talla a quarts, elimina les llavors i talla a tires fines.
Talla el pernil també en tires.
Pela la ceba, i talla a daus ben petits.
Fon la mantega i sofregeix les cebes a foc lent, fins que quedin transparents.
Empolvora amb farina i salta tot remenant fins que comenci a enrossir.
Posa a poc a poc la llet i cuina fins a obtenir una salsa espessa.
Talla els formatges a cuadrets i fon a la salsa, quan el formatge estigui fos, assaona amb sal i pebre i reserva.
Preescalfa el forn a 200 graus.
Greixa la safata per, gratina.
Col·loca el bròquil, els tomàquets i el pernil a la safata, barreja bé i condimenta al gust.
Aboca la salsa reservada sobre les verdures.
Posa la safata al forn i cuina durant uns 15 minuts.
Retira i espolsa per tota la superfície, el julivert picat no gaire fi.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

3423 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Montserrat Gasull Monpel diu:
Penso fer aquesta recepta, ha sigut com un flash al veure la fotografia i, al llegir els ingredients m'ha acabat de convèncer que l'he de fer. Espero que en gaudim tots els que siguem a casa el dissabte.
Joan Corminas diu:
Ben volguda Montserrat, m'agrada que hagi agradat la meva recepta. Si las fet el dissabte, agradat?? Espero que l'hagi gaudit tota la família. Amb una forta abraçada. Joan.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: