Ganache de xocolata

Categoria:
Tipus de plat:
Origen: SuĂŻssa
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: ***** 5/5 (1 valoracions) Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • 2 parts de xocolata de postres
  • 1 part de nata

4 racions

ElaboraciĂł

Sempre farem servir aquestes mesures com a punt de partida, ja que així obtindrem una pasta molt cremosa i que no se solidificarà quan es refredi (però que conservarà la forma que li donem), si la vols mÊs clara, hi afegiu mÊs nata... si la vols mÊs espessa, doncs mÊs xocolata!
Amb 200 grams de xocolata i 100 grams de nata surten... 300 grams de ganache, suficient per fer una capa de pastĂ­s o per unes 30-40 trufes petites.
Primer de tot posem la nata en un cassĂł i la fem bullir.
Quan hagi arrencat el bull, parem el foc i hi afegim la xocolata... si la afegiu esmicolada, anireu mĂŠs rĂ pid. Si us fa mandra esmicolar-la, haureu de barrejar mĂŠs estona.
Anem remenant, amb el foc aturat, i la xocolata s'anirĂ  fonent.
AquĂ­ gairebĂŠ ja ho tenim tot desfet.
Quan ho tinguem ben barrejat i sense cap tros de xocolata per desfer, podem dir que gairebÊ ja està, ja li tenim el peu al coll. Ho reservem una estona a la nevera perquè agafi consistència. Aquesta estona varia segons la temperatura de la mescla, però amb mitja hora o una hora n'hi haurà prou.
Ara ho traiem de la nevera, agafem el batedor i ho batem com si muntÊssim nata. Us recomano que feu servir l'elèctric si el teniu, perquè la mescla Ês força espessa i cal batre una bona estona...
Quan tinguem la consistència desitjada, ja ho tenim fet! Ara ho podem fer servir per farcir un pastís, fer-ne unes trufes o menjar-nos-el a cullerades, etc.

Notes

El dia que un xocoaddicte et demani un pastís per fer-se passar la síndrome d'abstinència, no ho dubtis pas, omple'l amb ganache de xocolata (o fes-li unes textures de xocolata com aquestes). Les passes per fer aquest farcit són molt fàcils i quedaras com una professional. Per cert, amb el resultat final tambÊ podem fer-ne boletes, arrebossar-les amb cacau o amb cagarrets de xocolata i tindreu unes trufes de primera!


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Ganache de xocolata

Enllaça aquesta recepta:

240 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Recepta dedicada a la companya Dolça perquè gaudeixi fent pastissos de xocolata
Dolça diu:
EI Joan, grĂ cies!!!!
Ja veig que has posat mans a la massa ben aviat!!!

Ës una recepta per a xocoaddictes autèntics... m'encanta i de tant en tant ens regalem amb algun coc farcit de ganache ;-)
Jo tan aviat rebi el lot VALIRA farĂŠ alguna creaciĂł per atots vosaltres, per agrair-vos els vots.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!