Tomàquets a la provençal
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Típica de: Suïssa
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 4 tomàquets madurs, però encara ferms
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 3 cullerades de pa ratllat
- 1 gra d’all, si vols, encara més
- 1 cullerada de julivert picat
- Sal
- Pebre negre
4 racions
Elaboració
Renta els tomàquets, talla'ls per la meitat transversalment, i treu les llavors.
Pinzella una font refractària amb 1 cullerada d'oli.
Col·loca, a la font, les meitats de tomàquets, amb la part tallada cap a munt.
Preescalfa el forn a 240 graus.
Calenta en una paella 1 cullerada d'oli.
Sofregeix lleugerament el pa ratllat, sense deixar de remenar.
Pela l'all, pica finament i barreja amb el julivert i el pa ratllat, afegeix sal i pebre i estén sobre els tomàquets,
Rega els tomàquets amb el plugim d'oli restant.
Enforna la font, al prestatge mitjà i cou a 240 graus durant uns 15 minuts o fins que els tomàquets estiguin tous
Molt apropiat com a entrant o com a guarnició.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
4672 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.