Terrina de vedella amb gruyère i salsa de xampinyons

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Per a 1 motlle de terrina de contingut al voltant del 8 dl
  • 2 cullerades de mantega, per el motlle
  • 8 llesques de pit de vedella d'1 a 2 mm de gruix, cadascuna i d'aproximadament d’uns 40 grams i 20 cm de llargada.

Farciment:

  • 2 cullerades de mantega
  • 2 grans d'all picats
  • 100 g d'api picat
  • 250 g de formatge Gruyère ratllat
  • 6 cullerades de julivert picat
  • 100 g de pa blanc sec sense crosta, picat
  • 4 ous
  • Sal i pebre
  • 100 g de pastanagues, cuites i tallades al llarg

Salsa de Xampinyons:

  • 200 g de xampinyons frescos o bolets
  • Mantega
  • 1 escalunya, picada
  • 1 les fulles d’una branqueta de farigola
  • 1 bric de crema de 180 g
  • 1 raig de suc de llimona
  • Sal i Pebre.

6 racions

Elaboració

Farcimen:

Escampa la mantega al motlle i folra amb paper fosforitzat
Col·loca les llesques de carn en la forma de manera que se superposin lleugerament
Fon la mantega en una paella i sofregeix a foc lent l’all i l’api.
Afegeix el formatge Gruyère, el julivert, el pa i els ous, i barreja, assaona al gust i reserva.
Omple alternativament la barreja reservada i les tires de pastanagues en la forma, posa les llesques de carn a la part superior.
Posa la terrina en el forn prees calfat a 180 graus, i cou durant uns 30 a 40 minuts.
Retira i deixa reposar 10 minuts.

Per a la salsa:

Fregeix a foc lent, en la mantega, els xampinyons tallats a tires i les escalunyes.
Afegeix la farigola i salta.
Desglaça amb la crema de llet i cuina a foc lent fins que la salsa estigui lleugerament espessa. Assaona amb el suc de llimona, sal i pebre.
Desemmotlla la terrina, talla a rodanxes i serveix amb la salsa de fongs, en plats calents.
Si vols pots afegir 2 ous dussos al farciment.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1069 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: