Dolç de cruixent amb crema de llimona i mango

Ingredients

Cruixent:

  • 40 g de farina blanca
  • 1 cullerada de sucre
  • 1 mica de sal
  • 1 mica de pols de cardamom
  • 1 cm de gingebre, ratllat
  • Una mica de pell de llimona ratllada
  • 20 g de mantega, freda.

Mango marinat:

  • 1 llimona orgànica,
  • 2 cullerades de sucre
  • 2 cullerades d'aigua
  • 2 rodanxes de gingebre
  • 1 brot de bàlsam de llimona (melissa)
  • 1/2 mango, en cubs petits
  • 2 culleradetes de suc de llimona.

Crema:

  • 100 g de crema fresca
  • 2 cullerades de confitura de llimona i llima
  • 1 dl de crema, batuda

Per servir:

  • Unes fulles de melissa i cruixent reservat.

2 racions

Elaboració

Cruixent:

Barreja la farina i tots els ingredients fins i incloent la pell de llimona en un bol, afegeix la mantega, frega amb els dits per obtenir una massa grumollosa.
Posa el cruixent en una safata folrada amb paper d'enfornar.
Enforna uns 10 minuts, enmig del forn preescalfat a 180 graus, i reserva.

Mango marinat:

Bull el sucre, l'aigua, el gingebre i llimona en una cassola, uns 10 minuts.
Deixa en fusionar i aboca a través d'un tamís.
Afegeix el mango tallat a cuadrets i el suc de llimona i deixa en fusionar, aproximadament uns 10 min.

Crema:

Barreja la crema fresca amb la melmelada de llimona i agrega la crema de llet, barreja bé.

Serveix:

Posa la meitat de la crema en els gots, a sobre, el marinat de mango, i al damunt la crema restant, decora amb el cruixent reservat i unes fulles de melissa.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2319 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Avui passo l'última recepta d'aquesta setmana, ment baix a Màlaga, fins diumenge, adéu fins dilluns.
joan.
Quim Lleonart diu:
Amic Joan, que tinguis un feliç dia de Sant Joan, tú i tots els Joans de receptes.cat.
Ja ens retrobarem com dius tú, el proper dilluns. Rep una abraçada. Quim.

Afegir comentari
 

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: