Carabassa al forn sobre fideus amb oli de xili

Categoria:
Recepta per
Típica de: Suïssa
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • Deixa masera l'oli de xilis aproximadament 3 dies
  • Paper de forn per la safata

Oli de xili:

  • 2 a 3 xilis vermells, tallats a la meitat, longitudinalment
  • 3 a 4 dl d'oli
  • 2 culleradetes de suc de llimona
  • 1 cullerada de julivert de fulla plana picat ben fi
  • 1 a 2 de xilis vermells, sense llavors, tallats en tires, molt fines.

Carabassa:

  • 600 a 800 grams de carabassa
  • 2 cullerades de mantega líquida
  • ¾ de culleradeta de sal.

Tallarines:

  • 400 grams de tallarines
  • 100 grams de formatge ratllat
  • Julivert i flocs de formatge per decorar

4 racions

Elaboració

Oli de Xili:

Posa els xilis a masera en l'oli, tapa l'ampolla amb foli d'alumini i deixa en un lloc fresc i fosc de 3 a 5 dies.
Filtra l'oli.
Barreja 4 cullerades d'oli de xili amb el suc de llimona, el julivert i els xilis tallats en tires, molt fines.

Carabassa al forn:

Talla la carabassa a rodanxes gruixudes d'aproximadament 1,5 cm.
Barreja la mantega amb la carabassa, i estén sobre la safata de forn, coberta amb paper d'enfornar.
Col·loca la safata al mig del forn preescalfat a 200 graus i cuina de 25 a 30 minuts, assaona amb sal.

Tallarines:

Cuina la pasta en aigua bullent amb sal, fins que estigui al dente, escorre, i barreja amb el formatge i la barreja d'oli de xili, suc de llimona i julivert.
Serveix la pasta en plats fondos preescalfats, escampa-hi els flocs de formatge pel damunt i decora amb la carabassa el julivert i unes gotes d'oli de xili.
Omple la resta d'oli en una botella i refrigerat a la nevera es conserva de 2 a 3 mesos


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1647 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

2 comentaris:

Joan Corminas diu:
Amic Quim:
Carabassa o Carbassa,
La gramàtica Catalana accepta escriure de les dues maneres, però, aconsella escriure Carabassa, també Carabassó.
D'aquesta manera és com baix aprendre al curs de Català.
No obstant això, no vull polemitzar si està bé o no, cadascú que escrigui com vulgui.
Una abraçada.
Joan.c
Quim Lleonart diu:
Amic Joan gracies per l'aclariment. Rep una abraçada. Quim.

Afegir comentari
 


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: