Llenties al forn

Ingredients

  • 10 grams de bolets porcini assecats
  • 4 cullerades d'oli d'oliva, més una per a la tassa
  • 1 escalunya petita picada
  • ½ ceba mitjana picada
  • 450 grams de bolets frescos nets
  • Sal i pebre
  • 100 grams de llenties
  • 100 g d'arròs per risotto
  • 1 fulla de llorer
  • Brou de verdures
  • 50 a 80 grams de formatge pecorino o parmesà
  • Un grapat de castanyes torrades (opcional)
  • 1 a 3 culleradetes de pasta de tòfona (opcional)

4 racions

Elaboració

Remulla els fongs en aigua calenta durant uns 10 minuts.
Escalfa l'oli en una paella i afegeix la ceba i l'escalunya.
Deixa sofregir 10 minuts o fins que prenguin un color marró.
Talla els xampinyons a rodanxes o cubs i afegeix a la ceba.
Escorre els fongs, talla, i afegeix al sofregit.
Reserva l'aigua del remull.
Salta durant 5 minuts i assaona amb sal i pebre.
Agrega les llenties, remou i afegeix l'aigua reservada, juntament amb el brou, de manera que la quantitat sigui aproximadament la meitat d'un got, i cuina fins que les llenties estiguin cuites.
Quan faltin 15 minuts per acabar la cocció de les llenties, agrega l'arròs, remena bé, afegeix la fulla de llorer, juntament amb suficient brou per cobrir al ras tots els ingredients.
Cobreix i cuina uns 15 minuts, remenant suaument de tant en tant.
Comprova la cocció i si encara les llenties o l'arròs no estan al punt, afegeix més brou i continua la cocció sense cobrir.
Quan el guisat sigui cremós, afegeix la meitat del formatge i la pasta de tòfona, si la utilitzes.
Assaona amb sal i pebre.
Transfereix a una safata per forn greixada, escampa el formatge restant pel damunt i posa al forn, sota el grill, fins que el formatge formi una crosta ben daurada.
Serveix aquestes llenties amb les castanyes torrades picades grosserament.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

2829 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Receptes destacades de setembre:

Coulant de xocolata negra
Coulant de xocolata negra
Postres i dolços
Magdalenes casolanes
Magdalenes casolanes
Postres i dolços Galetes
Fruites per la Diada
Fruites per la Diada
Postres i dolços
Espardenya de la Diada
Espardenya de la Diada
Amanides i plats freds Amanida
Mussaca
Mussaca
Llegums i verdures
Galtes de porc amb salsa
Galtes de porc amb salsa
Carns Estofat
Teules de Parmesà
Teules de Parmesà
Altres Aperitiu
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Lasanya de samfaina i botifarra negra
Arrossos i pastes Lasanya
Conill a la madrilenya
Conill a la madrilenya
Carns Estofat
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Mongetes de Santa Pau saltades amb llardons
Llegums i verdures Remenat

Veure receptes de setembre i aliments de temporada.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: