Risotto de carabassó

Categoria:
Tipus de plat:
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 cullerada d'oli d'oliva o 20 grams de mantega
  • 130 grams d'arròs per risotto
  • 1 ceba petita picada
  • 1 dl de vi blanc
  • 6 dl de brou de verdura o pollastre calent
  • 100 grams de carabassó, ratllat ben fi
  • 50 grams de formatge Parmesà ratllat
  • Pebre del molí
  • 10 fulles d'alfàbrega, ben picades.
  • Oli de llimona o una mica de mantega.

4 racions

Elaboració

Fregeix la ceba en l'oli.
Afegeix l'arròs i cuina a foc lent fins que quedi vidriós. Desglaça amb el vi, i porta a ebullició.
Afegeix gradualment el brou vegetal calent.
Remena tot sovint, aquest és el secret d'un risotto cremós. Passats uns 15 minuts, agrega el carabassó ratllat i deixa coure a poc a poc, 5 minuts més.
Amaneix el risotto de carabassó, amb el formatge Parmesà, el pebre, l'alfàbrega i una mica d'oli de llimona.

Notes

Quan s'afegeix el carabassó, al final de la cocció, es manté el color fresc groc-verd.
Com més jove sigui el carabassó, més fi és el risotto.
Pots substituí el carabassó, per la carabassa (butternut), cuina-la durant 10 minuts.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes   Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

1370 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!

Pots seguir-nos a: