Risotto de carabassó
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Risotto
Estació: primavera estiu tardor hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 cullerada d'oli d'oliva o 20 grams de mantega
- 130 grams d'arròs per risotto
- 1 ceba petita picada
- 1 dl de vi blanc
- 6 dl de brou de verdura o pollastre calent
- 100 grams de carabassó, ratllat ben fi
- 50 grams de formatge Parmesà ratllat
- Pebre del molí
- 10 fulles d'alfàbrega, ben picades.
- Oli de llimona o una mica de mantega.
4 racions
Elaboració
Fregeix la ceba en l'oli.
Afegeix l'arròs i cuina a foc lent fins que quedi vidriós. Desglaça amb el vi, i porta a ebullició.
Afegeix gradualment el brou vegetal calent.
Remena tot sovint, aquest és el secret d'un risotto cremós. Passats uns 15 minuts, agrega el carabassó ratllat i deixa coure a poc a poc, 5 minuts més.
Amaneix el risotto de carabassó, amb el formatge Parmesà, el pebre, l'alfàbrega i una mica d'oli de llimona.
Notes
Quan s'afegeix el carabassó, al final de la cocció, es manté el color fresc groc-verd.
Com més jove sigui el carabassó, més fi és el risotto.
Pots substituí el carabassó, per la carabassa (butternut), cuina-la durant 10 minuts.
Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
1370 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.