Gratinat de patates i porro al forn
Categoria:
Llegums i verdures
Recepta per forn
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 1 safata de forn, aproximadament de 2 litres
- 800 grams de patates ceroses
- Sal
- 500 grams de porros
- 2 dl crema de llet
- ½ culleradeta de sal
- Pebre
- 50 grams de formatge Gruyère ratllat
- 10 grams de mantega
- 2 llesques de pa torrat
- ¼ de manat de julivert, de fulla plana.
4 racions
Elaboració
Talla les patates en cubs d'1 cm.
Cuina en aigua, amb molta sal per uns 5 minuts.
Talla el porro a trossos d'aproximadament 5 cm, incorpora i cou uns 5 minuts aproximadament.
Retira les patates i els porros de l'aigua i reparteix en la safata per gratinar.
Preescalfa el forn a 180 graus.
Amaneix la crema de llet amb sal i pebre.
Aboca per sobre la barreja de patata i porro.
Empolvora el formatge per sobre.
Fon la mantega.
Fes el pa torrat a trossets petits.
Barreja amb la mantega líquida.
Piqueu el julivert finament, i barreja amb el pa torrat amb la mantega.
Reparteix tot, sobre el gratinat.
Cou al mig del forn durant uns 30 minuts.
Notes
El gratinat del porro i patata és un dels clàssics de la cuina rural Suïssa i sense carn. La preparació és fàcil.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
649 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c