Gratinat de patates i porro al forn

Categoria:
Recepta per
Estació:
Dificultat: Fàcil

Ingredients

  • 1 safata de forn, aproximadament de 2 litres
  • 800 grams de patates ceroses
  • Sal
  • 500 grams de porros
  • 2 dl crema de llet
  • ½ culleradeta de sal
  • Pebre
  • 50 grams de formatge Gruyère ratllat
  • 10 grams de mantega
  • 2 llesques de pa torrat
  • ¼ de manat de julivert, de fulla plana.

4 racions

Elaboració

Talla les patates en cubs d'1 cm.
Cuina en aigua, amb molta sal per uns 5 minuts.
Talla el porro a trossos d'aproximadament 5 cm, incorpora i cou uns 5 minuts aproximadament.
Retira les patates i els porros de l'aigua i reparteix en la safata per gratinar.
Preescalfa el forn a 180 graus.
Amaneix la crema de llet amb sal i pebre.
Aboca per sobre la barreja de patata i porro.
Empolvora el formatge per sobre.
Fon la mantega.
Fes el pa torrat a trossets petits.
Barreja amb la mantega líquida.
Piqueu el julivert finament, i barreja amb el pa torrat amb la mantega.
Reparteix tot, sobre el gratinat.
Cou al mig del forn durant uns 30 minuts.

Notes

El gratinat del porro i patata és un dels clàssics de la cuina rural Suïssa i sense carn. La preparació és fàcil.


Etiquetes: aquesta recepta no te etiquetes Afegir etiqueta

Recepta arxivada a:

Enllaça aquesta recepta:

352 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.

Marcada com a favorita per:


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!