Espirals amb pa ratllat torrat i barreja d’anxova, béicon i col rissada
Categoria:
Arrossos i pastes
Tipus de plat: Pasta
Estació: primavera
estiu
tardor
hivern
Dificultat: Fàcil
Ingredients
- 5 grans d'all
- 2 cullerades de mantega
- 4 filets d'anxova (sense pell i espines)
- 8 cullerades de pa ratllat
- 50 grams de béicon a daus petits
- 5 cullerades soperes d'oli d'oliva
- 400 grams de col rissada (tallada a tires)
- 80 grams de parmesà
- 250 grams d'espirals
4 racions
Elaboració
Cuina la pasta amb aigua salada segons les instruccions del paquet i després reserva.
Mentre la pasta es cuina, pica finament els grans d'all.
Col·loca els 4 filets d'anxova en conserva en un bol petit i aixafa amb una forquilla.
A continuació, escalfa en una paella, a foc mitja les 2 cullerades de mantega.
Salta la cansalada i les anxoves amb només 1/5 de l'all picat, de manera que fregeixis més o menys 1 all, amb la mantega (la resta arriba després).
A continuació, afegeix les 8 cullerades de molla de pa o pa ratllat.
Fregeix la barreja durant uns 10 minuts o fins que les molles es tornin daurades.
Amaneix amb pebre negre i reserva.
Escalfa a foc mitjà, 5 cullerades soperes d'oli d'oliva en una paella gran.
Afegeix la resta d'all picat (és a dir, 4 grans) i els fregeixes fins que estiguin daurats.
Si vols, pots afegir 1/2 cullerada de flocs de xili.
Cuina una mica més, a poc foc, agrega la col, i barreja tot bé.
Cuina la col uns 10 minuts, remenant de tant en tant, fins que quedi "caramel·litzada".
A continuació, afegeix la barreja d'anxova i la molla preparada. Escalfa el conjunt tot junt, i afegeix els 80 grams de parmesà.
Retira la cassola del foc.
Amaneix amb sal i pebre i ja tens el plat acabat.
Notes
Pasta amb pa ratllat, anxoves, all i col rissada caramel·litzada.
Etiquetes:
aquesta recepta no te etiquetes
Afegir etiqueta
Recepta arxivada a:
Enllaça aquesta recepta:
411 visites.
Si alguna cosa no es correcta pots sol·licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.
La carn es posa amb el sofregit de ceba, aquesta recepta és de l'any 2014. En aquells temps no érem perfectes.
A mi personalment m'agrada ferrats, però pots fer-los al teu gust, si els poses crus, necessites els 10 a 15 minuts de forn,...
Amiga Rosa: Aquestes hamburgueses d'ou, els'hi fa molta il·lusió als petits. Bon profit el dia que les facis. Una...
Amiga Rosa M'alegra moltíssim que t'hagi agradat la recepta, totes les meves receptes, són fàcils de fer sense...
Amic Jordi: Normalment les receptes alemanyes no poso foto, no obstant aquí l'he publicat, una abraçada. Joan.c