Arros parellada

Categoria:
Origen: Espanya > Catalunya
EstaciĂł:
Dificultat: FĂ cil

ValoraciĂł: Encara no te valoracions Afegir valoraciĂł

Ingredients

  • Pollastre, salsitxes, llom de porc, calamars, sĂ­pia, musclos, gamba pelada, rap, pèsols, carxofes, tomĂ quet madur, ceba, all, oli, sal, safrĂ  i pebre negre, 400 grams d`arros i 8 decilitres de brou de peix

4 racions

ElaboraciĂł

Es posa aigua (o brou) a escalfar. S'obren els musclos, nets, en un pot tapat, amb una mica d'aigua. Se'ls treu la closca i es tornen a tirar al pot, que es reserva. Es desossa una mica de pollastre i es talla a daus. TambÊ s'hi tallen les salsitxes, el llom, els calamars, la sípia, el rap i les carxofes, desprÊs de treure'n les fulles fortes. En una cassola amb oli i un pessic de sal, es fa fregir la carn. Quan tÊ color, s'hi afegeix la ceba, picada ben fina i es deixa que tambÊ agafi color. Llavors s'hi tira el calamars, la sípia, la gamba i el rap i es deixen coure una mica. DesprÊs s'hi tira el tomàquet i l'all picat, uns quants pèsols, sal, pebre negre i uns brins de safrà i es deixa confitar el sofregit. Quan Ês fet, s'hi tira l'arròs i se li donen unes voltes, durant un parell de minuts. Llavors s'hi tiren els musclos, l'aigua (colada, per a què no hi vagi sorra) i es completa d'aigua o de brou, bullent. En vint minuts, poc mÊs o menys, l'arròs Ês cuit. Un parell de minuts abans, s'apaga el foc.

Notes

L'Arròs Parellada Ês una antiga creació del restaurant "Les set portes" de Barcelona. Encara Ês a la seva carta. Com diu el rodolí: L'arròs Parellada Ês un arròs sense espina ni os.


Etiquetes: NingĂş ha etiquetat aquesta recepta Afegir etiqueta

Recepta arxida a: Arros parellada

Enllaça aquesta recepta:

118 visites.

Si alguna cosa no es correcta pots sol¡licitar una revisió del contingut d'aquesta recepta.



4 comentaris:

Josep MurlĂ  JanĂł diu:
Joan: Quina quantitat d'arròs hi poses?... I d'aigua?
Joan Corminas diu:
Amic Josep Jano, per 4 personas 400 grams de arros i 8 decilitres d`aigua (Fumet). Una abracada Joan
JosuĂŠ O'Donell diu:
FantĂ stica recepta Joan,
Hauries d'incorporar aquestes quantitats a l'apartat d'ingredients.
Joan Corminas diu:
Amic Joshua, poc a poc anem aprenen. Agreit per els teus consells. Una abracada Joan


Vols rebre al teu mail noves receptes de cuina i compartir les teves receptes a internet?

Afegeix-te a la xarxa social de cuina catalana!